«Έδωσε στους γυναικείους χαρακτήρες την ευκαιρία να είναι εξίσου σύνθετοι με τους ανδρικούς που βλέπαμε συνήθως. Απέκτησαν ένταση», δήλωσε η Πόρτμαν. «Έγιναν συνάμα αστείες, έξυπνες, ευαίσθητες και παράξενες. ‘Αφησε τις γυναίκες να είναι παράξενες στην οθόνη. [Ήταν] κάποια που ήταν αμετανόητα ο εαυτός της και την ερωτευόσουν για αυτό», συμπλήρωσε.
Όταν ρωτήθηκε για τις πρωταγωνίστριες που την ενέπνευσαν, η Πόρτμαν μίλησε με θαυμασμό για τις Τζίνα Ρόουλαντς (Gena Rowlands), Τζούλιαν Μουρ (Julianne Moore), Ιζαμπέλ Ιπέρ (Isabelle Huppert) και Νικόλ Κίντμαν (Nicole Kidman).
Ως επίτιμη καλεσμένη στο φετινό Φεστιβάλ Lumière, η βραβευμένη με Όσκαρ σταρ καθήλωσε το κοινό στο κατάμεστο Pathé Bellecour. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν μεγάλο με τις ουρές έξω από τον χώρο να εκτείνονται σε δεκάδες μέτρα, καθώς πολλοί έψαχναν για μια θέση της τελευταίας στιγμής.
Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Πόρτμαν έκανε μία αναδρομή στην καριέρα της ξεκινώντας από τα πρώτα της χρόνια. Ήταν μόλις 12 ετών όταν πρωταγωνίστησε στην πρώτη της ταινία, το «Léon: The Professional» του Λικ Μπεσόν (Luc Besson) και θυμήθηκε πόσο αβίαστα της ήρθε η υποκριτική.
«Στην πραγματικότητα, είναι το πιο παιδικό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς», δήλωσε χαμογελώντας. «Προσποιείσαι. Το να είσαι ηθοποιός σημαίνει να συμπεριφέρεσαι σαν παιδί όλη την ώρα. Όλα τα παιδιά είναι ηθοποιοί. (…) Είναι μέρος της φυσικής ανθρώπινης συμπεριφοράς», εξήγησε.
Μία από τις τελευταίες ερωτήσεις που δέχτηκε ήταν ποια συμβουλή θα έδινε στον 12χρονο εαυτό της, που ετοιμαζόταν να γυρίσει το «Léon»», αν τον συναντούσε σήμερα. Εκείνη απλά απάντησε: «Παίξε, διασκέδασε».
Το διάσημο Φεστιβάλ της Λυών θα ολοκληρωθεί στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Variety.
Στέλλα Αλεβιζοπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στην Τροιζηνία – Επτά συλλήψεις και τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
- Tο μέλλον των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή: AI, Cloud και ασφάλεια αλλάζουν το παιχνίδι
- Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα στη Σταυρούπολη- Άρπαξαν 47 κινητά με λεία άνω των 50.000 ευρώ
- Καλαφάτης: Συνδέουμε την επιχειρηματικότητα με τις απαιτήσεις της πραγματικής οικονομίας και της βιομηχανίας