Η αστυνομία του Λος Άντζελες ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Η αστυνομία στο Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι.

Ο Πέρι, ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης τηλεοπτικής κωμικής σειράς Friends, πέθανε τον Οκτώβριο από «οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης», δήλωσαν ιατρικοί αξιωματούχοι εκείνη την εποχή.

Η έρευνα θα εξετάσει πώς ο ηθοποιός έλαβε το αναισθητικό κεταμίνη που βρέθηκε στο σύστημά του.

Ο πνιγμός αναφέρθηκε επίσης ως παράγοντας που συνέβαλε στο θάνατό του, ο οποίος κρίθηκε ως ατύχημα.

Σε δήλωση στα ΜΜΕ την Τρίτη, το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και την Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ για μια έρευνα για τον θάνατο του 54χρονου.

Ο Πέρι βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στην πισίνα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι «βρέθηκαν υψηλά επίπεδα κεταμίνης στο δείγμα αίματος του μετά τη θανάτωση».

Ο ανώτερος αναπληρωτής ιατροδικαστής Raffi Djabourian πρόσθεσε ότι άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατό του ήταν η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών.

«Ο πνιγμός συμβάλλει λόγω της πιθανότητας βύθισης στην πισίνα καθώς μετά από απώλεια των αισθήσεων, ενώ η στεφανιαία νόσος συμβάλλει λόγω της έξαρσης των επιδράσεων του μυοκαρδίου που προκαλείται από την κεταμίνη στην καρδιά», είπε.

Ο Perry λάμβανε θεραπείες κεταμίνης υπό ιατρική επίβλεψη για την κατάθλιψη και το άγχος τη στιγμή του θανάτου του, αν και η έκθεση σημείωσε ότι η τελευταία του συνταγογραφούμενη θεραπεία κεταμίνης ήταν μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Στο απόγειο της φήμης του, ο Πέρι πάλευε με τον εθισμό στα παυσίπονα και το αλκοόλ και παρακολούθησε κλινικές αποκατάστασης για πολύ καιρό.

Το 2016, είπε στο BBC Radio 2 ότι δεν θυμόταν τρία χρόνια γυρισμάτων κατά τη διάρκεια του Friends, λόγω ποτών και ναρκωτικών.

Μετά από προσπάθειες θεραπείας, έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι ήταν κυρίως νηφάλιος από το 2001 – «εκτός από περίπου 60 ή 70 ατυχίες».

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί