Γιαγιά που χρεώνει παιδιά και εγγόνια για το χριστουγεννιάτικο γεύμα! Γιατί αύξησε φέτος της τιμές…

Μια γιαγιά χρεώνει τα μέλη της οικογένειάς της για να φάνε το χριστουγεννιάτικο φαγητό της. Η Caroline ζητάει από τους συγγενείς της να πληρώσουν για το γεύμα των γιορτινών αυτών ημερών από τότε που πέθανε ο σύζυγός της το 2015, όπως ανέφερε στο BBC Radio 5 Live.

Μάλιστα, η αύξηση των τιμών των τροφίμων και το αυξημένο κόστος ζωής σημαίνουν ότι φέτος θα τα χρεώσει περισσότερο από ποτέ.

Το 2022, η γυναίκα ανάγκασε τους ενήλικους γιους της να πληρώσουν 17 ευρώ (15 λίρες) ο καθένας. Οι τρεις κόρες της έπρεπε να πληρώσουν 12 ευρώ (10 λίρες) και μάλιστα χρέωσε και τα εγγόνια της. Όσοι ήταν άνω των 5 ετών χρωστούσαν 6 ευρώ (5 λίρες) και τα 3χρονα εγγόνια της ήταν 2,88 ευρώ (2,50 λίρες) το καθένα, σύμφωνα με το BBC.

Η Caroline, 63 ετών, ζητά από τους συγγενείς της να μεταφέρουν τα χρήματα κατευθείαν στον τραπεζικό της λογαριασμό, ώστε να μπορεί “να παρακολουθεί τυχόν μπαταχτσήδες”.

Εξήγησε ότι η διαφορά τιμής έχει να κάνει με την καριέρα των παιδιών της. Οι γιοι της είναι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και οι κόρες της εργάζονται με μερική απασχόληση και πρέπει επίσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς του δείπνου των παιδιών τους. Αυτόν τον Δεκέμβριο, η 63χρονη γυναίκα αύξησε τον λογαριασμό για μερικούς από τους καλεσμένους της.

Ποιος ο λόγος που οι τιμές… πήραν την άνοδο


«Έχω ανεβάσει τις τιμές των κοριτσιών [φέτος] κατά 2 λίρες, επειδή μου άσκησαν κριτική ορισμένοι, που έλεγαν ότι είμαι σεξιστής – όχι ότι ακούω την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα», είπε σχετικά με την άνοδο των τιμών. Πρόσθεσε ότι η αυξημένη χρέωση μπορεί να μην καλύψει καν όλο το «απλά φρικτό» κόστος του σούπερ μάρκετ.

Η γυναίκα παρηγορείται από το γεγονός ότι τα είδη παντοπωλείου μπορούν να καλύψουν πολλά γεύματα. Τα προηγούμενα χρόνια, έχει ετοιμάσει ένα άλειμμα με σάντουιτς και ένα δείπνο με γαλοπούλα την παραμονή των Χριστουγέννων και έναν μεγάλο μπουφέ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Όταν τα προηγούμενα χρόνια διαδόθηκαν τα νέα σχετικά με την τακτική της, πολλοί άνθρωποι ήταν επικριτικοί για την επιλογή της να χρεώσει την οικογένειά της. Αλλά είπε ότι πολλοί άνθρωποι στο Διαδίκτυο επικρότησαν την απόφασή της.

«Υπήρχαν τα συνηθισμένα τρολ, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ καλή ιδέα – είπαν μάλιστα ότι θα την υιοθετούσαν οι ίδιοι», είπε στο BBC.

(με πληροφορίες από enikos. gr – BBC / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί