Η επερχόμενη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμπέσει με τη φετινή Πανσέληνο του “Σκουληκιού”.
Στις 14 Μαρτίου, στον νυχτερινό ουρανό της Δυτικής Ευρώπης θα φανεί το “Ματωμένο Φεγγάρι”, το οποίο είχε εμφανιστεί τελευταία φορά το 2022.
Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη σεληνιακή έκλειψη του 2025 στις 14 Μαρτίου, καθώς ο ουρανός θα φωτιστεί από ένα φεγγάρι σε κόκκινο χρώμα, γνωστό ως “Mατωμένο φεγγάρι”.
Ωστόσο, μόνο κάποιες περιοχές στον κόσμο θα έχουν το προνόμιο να παρακολουθήσουν αυτό το ουράνιο θέαμα στο σύνολό του.
Το φαινόμενο θα είναι ορατό κυρίως στους κατοίκους της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.
Η Σελήνη θα περάσει μέσα από τη σκιά της Γης, παίρνοντας μια βαθιά κοκκινωπή απόχρωση για 65 λεπτά. Αυτή η αλλαγή χρώματος προκαλείται από την ατμόσφαιρα της Γης που φιλτράρει το μπλε φως και αφήνει τους κόκκινους και πορτοκαλί τόνους να περάσουν.
Σε αντίθεση με τις ηλιακές εκλείψεις, οι σεληνιακές εκλείψεις είναι απόλυτα ασφαλείς για παρατήρηση με γυμνά μάτια.
Η επόμενη ολική σεληνιακή έκλειψη θα πραγματοποιηθεί ξανά φέτος και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου 2025.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
Κύρια Θέματα

















