Δείτε πώς Ολλανδός έχει αποκτήσει πάνω από… 500 παιδιά!!

Ήταν δωρητής σπέρματος στη χώρα του αλλά και στο εξωτερικό, ακόμα και σε διάφορους ιστοτόπους, χρησιμοποιώντας και ψευδώνυμο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να γίνει κάτι περισσότερο από.... πολύτεκνος, αποκτώντας 500 παιδιά! Ολλανδικό δικαστήριο του απαγόρευσε να συνεχίσει τις δωρεές σπέρματος.

Μπροστά σε μια απίστευτη υπόθεση βρέθηκε ολλανδικό δικαστήριο, καθώς απαγόρευσε σε έναν 41χρονο τις δωρεές σπέρματος, με την αιτιολογία ότι είχε πάνω από 500 παιδιά!

Στον Ολλανδό απαγορεύτηκε να δωρίζει πλέον σπέρμα σε κλινικές, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Το πρόστιμο που αντιμετωπίζει αν συνεχίσει τις δωρεές του; 100.000 ευρώ ανά παράβαση.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τον Μέιγερ να ειδοποιήσει κλινικές στο εξωτερικό ώστε να καταστρέψουν σπέρμα του που έχουν σε απόθεμα, εκτός από εκείνα που προορίζονται για γονείς που είχαν ήδη παιδιά από αυτόν.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αστική αγωγή που έκανε ένα ίδρυμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα παιδιών που έχουν γεννηθεί από δωρεές σπέρματος και από Ολλανδούς γονείς που είχαν χρησιμοποιήσει τον Μέιγερ ως δωρητή σπέρματος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκείνοι υποστήριξαν ότι οι συνεχιζόμενες δωρεές σπέρματος από τον Μέιγερ παραβιάζουν το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή των παιδιών που έχουν γεννηθεί από το σπέρμα του, η δυνατότητα των οποίων να έχουν ερωτικές σχέσεις παρεμποδίζεται λόγω των φόβων που δημιουργούνται λόγω της αύξησης των πιθανοτήτων μιας ενδεχόμενης αιμομιξίας.

Οι μαζικές δωρεές σπέρματος του Μέιγερ ήρθαν στο φως για πρώτη φορά το 2017 και του απαγόρευσαν να δίνει το σπέρμα του σε ολλανδικές κλινικές γονιμότητας, όπου είχε ήδη αποκτήσει πάνω από 100 παιδιά.

Ωστόσο, αυτός απτόητος συνέχισε να δίνει το σπέρμα του στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της δανικής τράπεζας σπέρματος Cryos που δραστηριοποιείται διεθνώς. Ο 41χρονος συνέχισε επίσης να προσφέρεται ως δότης σε ιστότοπους που ταιριάζουν υποψήφιους γονείς με δότες σπέρματος, χρησιμοποιώντας μερικές φορές διαφορετικό όνομα, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Algemeen Dagblad.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί