Απίστευτό! Μια αγελάδα από… χρυσάφι!!! Η αξία της ανέρχεται σε 4.3 εκατ. δολάρια!

Το ένα τρίτο της ιδιοκτησίας της ηλικίας τεσσεράμιση ετών αγελάδας ονόματι Viatina-19 FIV Mara Imovies, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στο Αραντού της Βραζιλίας έναντι 6,99 εκατομμυρίων ρεάλ, δηλαδή 1,44 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή που ανεβάζει τη συνολική της αξία στα 4,3 εκατομμύρια δολάρια.

Το ήμισυ της ιδιοκτησίας της ίδιας αγελάδας είχε ήδη πωληθεί πέρυσι έναντι 800.000 δολαρίων, τιμή που αποτελούσε ρεκόρ εκείνη την εποχή, όπως σημειώνει το Newsweek.

H σπάνια ράτσα της αγελάδας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά


Οι αγελάδες Nelore είναι μια ράτσα που χαρακτηρίζεται από τη λαμπερή λευκή γούνα τους, με μια ξεχωριστή βολβώδη καμπούρα στο επάνω μέρος, πάνω από τους ώμους τους. Έχουν εκ φύσεως υψηλή αντοχή σε υψηλότερες θερμοκρασίες, λόγω και της λευκής γούνας τους, που αντανακλά τα περισσότερα μήκη κύματος φωτός αλλά και του γεγονότος ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες τους είναι διπλάσια και κατά 30% περισσότεροι από εκείνους στις περισσότερες ευρωπαϊκές ράτσες, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

Η συγκεκριμένη ράτσα αγελάδας έχει καταγωγή από την Ινδία και πήρε το όνομά της από την περιοχή Nellore στην πολιτεία Άντρα Πραντές. Είναι τώρα μια από τις πιο σημαντικές ράτσες στη Βραζιλία, κυρίως λόγω της ανθεκτικότητάς της αλλά και του ιδιαίτερα αποτελεσματικού μεταβολισμού της.

Οι αγελάδες αυτές αναπαράγονται εύκολα, καθώς διαθέτουν ευρύτερα πυελικά ανοίγματα, ενώ τα μοσχάρια χρειάζονται σχετικά λίγη ανθρώπινη φροντίδα για να ενηλικιωθούν. Οι αγελάδες Nelores είναι επίσης ανθεκτικές σε μια σειρά από παρασιτικές λοιμώξεις, λόγω της πυκνής υφής του δέρματος, που καθιστά δυσκολότερη τη διείσδυση των εντόμων που απομυζούν το αίμα.

Η υψηλή τιμή τους είναι αποτέλεσμα αυτών των ευνοϊκών χαρακτηριστικών, που ενισχύονται και με τεχνητή γονιμοποίηση. Οι πωλήσεις σπέρματος Nelore αντιπροσωπεύουν το 65% της συνολικής αγοράς τεχνητής γονιμοποίησης αγελάδων στη Βραζιλία και σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian του 2018, το σπέρμα από τους καλύτερους ταύρους της ράτσας αυτής μπορεί να κοστίζει μέχρι και 5.000 δολάρια ανά δόση 0,55 χιλιοστόλιτρων. Υπάρχουν περίπου 167.000.000 βοοειδή Nelore στη Βραζιλία, που αποτελούν το 80% του συνολικού αριθμού των αγελάδων σε ολόκληρη τη χώρα.

(με πληροφορίες από iefimerida. gr / scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί