Απίστευτο κι όμως αληθινό: Γυναίκα έκανε μήνυση στον σύντροφό της… γιατί δεν την πήγε στο αεροδρόμιο!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Νέα Ζηλανδία με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα. Σύμφωνα με το BBC μύνησε τον πρώην σύντροφό της επειδή δεν την πήγε στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να χάσει την πτήση της καθώς και μια συναυλία που είχε σχεδιάσει να πάει με παρέα!

Το BBC αναφέρει οτι η γυναίκα κατηγόρησε τον τότε σύντροφό της ότι παραβίασε «προφορικό συμβόλαιο» που είχαν κάνει, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να την πάει στο αεροδρόμιο, να μείνει στο σπίτι της και να φροντίζει τα σκυλιά της.

Στο νομικό έγγραφο στο οποίο αναγράφονται μόνο τα αρχικά του αιτούντος και του εναγομένου, η γυναίκα ανέφερε ότι ζήτησε από τον φίλο της να την παραλάβει από το σπίτι της και να την μεταφέρει στο αεροδρόμιο μεταξύ 10:00 και 10:15 π.μ. Ωστόσο εκείνος δεν το έκανε, όπως είπε στο Δικαστήριο Διαφορών της Νέας Ζηλανδίας.

Πέρα από το γεγονός ότι έχασε την πτήση της, έπρεπε να πληρώσει τον λογαριασμό για τα πρόσθετα έξοδα, καθώς και το ταξίδι την επόμενη ημέρα όπως και την πληρωμή για φύλαξη των σκύλων της.


Στην αγωγή της, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την ταλαιπωρία που αντιμετώπισε, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για υπηρεσία μεταφοράς στο αεροδρόμιο.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι διατηρούσε σχέση για 6,5 χρόνια μέχρι τη διαμάχη.

Απορρίφθηκε η υπόθεση στο δικαστήριο
Προφανώς, το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση αφού εξέτασε πρώτα αν ο άνδρας είχε συνάψει κάποια συμφωνία ώστε να την μεταφέρει στο αεροδρόμιο και να φροντίζει τα σκυλιά της.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι για να είναι εκτελεστεί μια συμφωνία, «πρέπει να δημιουργηθεί μια νομικά δεσμευτική σχέση», γεγονός που δεν συνέβη στην περίπτωση αυτή.

«Οι σύντροφοι, οι φίλοι και οι συνάδελφοι κάνουν κοινωνικές συμφωνίες, αλλά είναι απίθανο να μπορούν να εφαρμοστούν νομικά, εκτός εάν τα μέρη προβούν σε κάποια πράξη η οποία να αποδεικνύει την πρόθεση ότι θα δεσμευτούν από τις υποσχέσεις τους. Όταν οι φίλοι αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, το άλλο πρόσωπο ενδέχεται να υποστεί οικονομικές συνέπειες, όμως μπορεί να μην μπορεί να αποζημιωθεί για τις ζημίες αυτές», δήλωσε η δικαστής στο έγγραφο της απόφασης.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη τον Μάρτιο, αλλά δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί