10 Ιουλίου 1856: Η μέρα που γεννήθηκε ο κορυφαίος επιστήμονας Νίκολα Τέσλα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκολα Τέσλα, ο κορυφαίος επιστήμονας, εφευρέτης και μηχανικός γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1856

Ο τόπος γέννησής του ήταν το Σμίλιαν στην περιοχή Λίκα της σημερινής Κροατίας, το οποίο τότε ανήκε στη Σερβική κοινότητα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας.

Ανακάλυψε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο και τη βάση των περισσότερων μηχανών εναλλασσόμενου ρεύματος. Ανέπτυξε επίσης το τριφασικό σύστημα μετάδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 1891 εφηύρε το πηνίο Τέσλα, ένα επαγωγικό πηνίο που χρησιμοποιείται ευρέως στην τεχνολογία ραδιοφώνου.

Ακολουθούν κάποιες από τις εφευρέσεις του:

Άνθρωπος εκτός χρόνου

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ασύρματη μεταφορά ενέργειας

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πλοίο

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Κρήνη – Συντριβάνι

Μια άλλη εφεύρεση που ανέπτυξε ο Τέσλα ήταν ένα σιντριβάνι.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Εργαστήριο Long Island

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Κινητήρες Επαγωγής

Μία από τις πιο σημαντικές και γνωστές εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα είναι ο επαγωγικός κινητήρας, ο οποίος αντιπροσωπεύει την αρχή της δεύτερης βιομηχανικής επανάστασης και τον ακρογωνιαίο λίθο όλου του συστήματος παραγωγής, μεταφοράς και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Κατασκεύασε τον πρώτο επαγωγικό κινητήρα Tesla το 1883 και το 1888 του χορηγήθηκαν από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών και τα επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα των πολυφασικών συστημάτων, καλύπτοντας επίσης βασικά μοντέλα επαγωγικού κινητήρα σε διφασική και τριφασική κατασκευή. ως διφασικές και τριφασικές γεννήτριες.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Εργαστήριο Κολοράντο Σπρινγκς

Οι συνθήκες που είχε ο Νίκολα Τέσλα στο εργαστήριό του στην οδό Χιούστον δεν ανταποκρίνονταν πλέον στα σχέδιά του να κατασκευάσει ταλαντωτές εξαιρετικά υψηλής τάσης, έτσι δέχτηκε μια πρόσκληση από τον φίλο και δικηγόρο του Λέοναρντ Κέρτις να πάει στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου του προσφέρθηκε ένας δωρεάν χώρος για ένα νέο εργαστήριο και ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία των μετασχηματιστών του.

Έφτασε στο Κολοράντο Σπρινγκς στις 18 Μαΐου 1899. Σύμφωνα με τις οδηγίες του, χτίστηκε ένα εργαστήριο σε δύο εβδομάδες – ένα απλό ξύλινο υπόστεγο με δύο παράθυρα και μια μεγάλη πόρτα.

Ο Τέσλα πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο Κολοράντο, κάνοντας συνεχή έρευνα. Έκανε μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις εκεί. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό σημειώσεων στο ερευνητικό ημερολόγιο, δεν έγινε ποτέ ακριβώς γνωστό τι είχε ανακαλύψει ο Τέσλα στο Κολοράντο.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

(με πληροφορίες από tesla-museum. org / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί