Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τους ακτοπλόους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε μειώσεις της τάξης του 20% μέσω πακέτων ή προσφορών, από τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών ως μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το υψηλό κόστος στις τιμές των εισιτηρίων.
Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν τις μειώσεις στο 20% για συγκεκριμένες ομάδες και δρομολόγια.
Προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού αλλά και οικογένειες οι οποίες ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.
Μια τετραμελής οικογένεια που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά στην Μήλο με ένα αυτοκίνητο θα χρειαστεί να πληρώσει από 550 έως 763€ ενώ με την έκπτωση αναμένεται ότι θα φτάσει στα 440 με 610 ευρώ.
«Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν να μεταφέρουν 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators. Άρα το 75% θα κλείσει από τώρα τα εισιτήρια του από δω και πέρα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
(μ πληροφορίες από dikaiologitika. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









