«Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία με απευθείας αναθέσεις, εκχωρούν τις δευτερογενείς διακομιδές των νοσοκομείων σε ιδιωτικά ασθενοφόρα έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις για τους διακομιζόμενους ασθενείς», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Σημειώνει ότι «εταιρείες με ιδιωτικά ασθενοφόρα υπογράφουν σύμβαση ανάθεσης διακομιδών παράνομα με τα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να το επιτρέπει».
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, άδειες για ιδιωτικά ασθενοφόρα έχουν μόνο οι ιδιωτικές κλινικές και οι ασφαλιστικές εταιρείες για την διακομιδή συμβεβλημένων ασθενών. «Εκμεταλλευόμενες όμως το κενό νόμου επινοικιάζουν τα ασθενοφόρα σε εταιρείες οι οποίες υπογράφουν συμβάσεις με νοσοκομεία για διακομιδές όλων των περιπτώσεων ασθενών που ουδεμία σχέση έχουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες ή κλινικές.
Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, τα Δημόσια Νοσοκομεία να συνάπτουν συμβάσεις με εταιρείες που λειτουργούν παρανόμως; Τα παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, λειτουργούν χωρίς κανένα έλεγχο, κανείς δεν γνωρίζει εάν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, εάν στελεχώνονται με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο πλήρωμα ασθενοφόρων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το δημοφιλές τσάι oolong που ισχυρίζονται ότι καίει λίπος ακόμη και όταν κάθεστε
- Πως θα καθαρίσετε τα άλατα από το τζάμι της ντουζιέρας με φυσικά υλικά
- Δεν είναι μόνο η Ουκρανία! Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο – Τι ακριβώς ζητά η Ρωσία
- Ξετυλίγοντας το μυστήριο της πράσινης μούμιας: Πτώμα έγινε σμαραγδένιο μέσα σε χάλκινο κουτί
- Βορίζια Ηρακλείου: Τέσσερις τουλάχιστον πυροβολισμούς από δυο όπλα δέχθηκε ο 39χρονος
- Γερμανία: Συνελήφθη 22χρονος Σύρος ως ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας
- Μ. Χαρακόπουλος: «Πλάνο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ με έγνοια για ηλικιωμένους συνταξιούχους»
- Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τη δολοφονία του άνδρα που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Καραϊβάζ
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί και 554 τραυματίες σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο στην Αττική
- Παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα Βορίζια – Αύριο στις 14:00 η κηδεία του 39χρονου









