Πετρέλαιο: Σοκ από την ανακοίνωση του OPEC για μείωση της παραγωγής πετρελαίου – Στα ύψη οι τιμές!

Σε ραγδαία άνοδο η τιμή του πετρελαίου, μετά την ξαφνική χθεσινή ανακοίνωση του OPEC+ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα


Νέοι φόβοι για καινούρια εκτίναξη του πληθωρισμού, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους των μεταφορών και της παραγωγής προϊόντων (και άρα σε αύξηση των τιμών τους).

Ποιοι πήραν την απόφαση για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Ηγετικό ρόλο έπαιξε η Σαουδική Αραβία που δεσμεύτηκε να μειώσει την προσφορά πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν μετά Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αλγερία. Από την άλλη και η Ρωσία δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πολιτική μείωσης της παραγωγής μέχρι και το τέλος του 2023.

Πού έφτασε η τιμή του πετρελαίου

Αρχικά, στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του πετρελαίου εκτινάχτηκε κατά 8%, στη συνέχεια όμως η αύξηση υποχώρησε στο 5,5%.

Οι νέες εκτιμήσεις ειδικών μιλούν για 100 δολάρια το βαρέλι.

Η Goldman Sachs, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του Brent, ανεβάζοντας την στα 95 δολ. ανά βαρέλι (αύξηση κατά 5 δολ) για τον Δεκέμβριο του 2023 και στα 100 δολ. το βαρέλι για τον Δεκέμβριο του 2024 (αναθεωρημένη προς τα πάνω κατά 3δολ).

Δείτε το σχετικό video από το τηλεοπτικό κανάλι open:

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί