To Panic Button αποτελεί την ψηφιακή υπηρεσία της Ελληνικής Πολιτείας στη μάχη για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα, η λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος «Κομβίον Πανικού» επεκτείνεται χωρικά και εφεξής εφαρμόζεται στις περιοχές που εμπίπτουν στην τοπική αρμοδιότητα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής, της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και στους δήμους που έχουν την έδρα τους οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.
Η εφαρμογή (app) χορηγείται από τα αστυνομικά τμήματα και τα συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της γενικής γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τα εργαλεία νέας τεχνολογίας για την προστασία όλων των γυναικών από τη βία. Σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου και την Ελληνική Αστυνομία, προχωράμε με την παροχή της υπηρεσίας του Panic Button σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Vodafone, που δημιούργησε και δώρισε την εφαρμογή στην Ελληνική Πολιτεία, την οποία συνεχίζει να υποστηρίζει» τόνισε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα. Πρόσθεσε δε, ότι «επεκτείνουμε την εφαρμογή του Panic Button για να βοηθήσουμε κι άλλες γυναίκες στη χώρα μας να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς, σε περίπτωση που βιώσουν περιστατικό κακοποίησης ή απειληθεί η σωματική τους ακεραιότητα. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται, απ’ όποιον κι αν προέρχεται».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ – Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής
- Θεσσαλονίκη: O Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη και του χάρισε την “Ιθάκη”
- Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου που δηλώθηκε ότι αγνοείται
- Ιερό του Ηρακλή γεμάτο με χάλκινα αγάλματα ανακαλύφθηκε στη Ρώμη – Δείτε εικόνες
- «Γάτα ρουμάνικια»: Φίλοι του ΠΑΟΚ έγραψαν viral τραγούδι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, vid
- Ο Τραμπ ευχαρίστησε το Ιράν επειδή ακύρωσε εκτελέσεις διαδηλωτών
- Ταϊλανδός μάντης “προέβλεψε” ότι η πελάτισσα θα έχανε κάτι πολύτιμο και… την έκλεψε
- Γροιλανδία: Δεν παρατηρήθηκαν κινεζικά ή ρωσικά πλοία εκεί κοντά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «JAC» της Δανίας
- 6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε οπωσδήποτε μια φορά την εβδομάδα
- Έδεσσα: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της στη Λεπτοκαρυά Πιερίας









