Ώρα για ξεστόλισμα! 10 ιδέες για να αποθηκεύσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε χρόνο dt

Εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να ξεστολίσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ώστε να είναι τακτοποιημένα για την επόμενη χρονιά.


Πέρασαν οι γιορτές και είμαστε έτοιμοι να ξεστολίσουμε το σπίτι από τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Είναι η στιγμή που ο ενθουσιασμός έχει φύγει και σκεφτόμαστε πόσο χρόνο θα μας πάρει για να πακετάρουμε και να μαζέψουμε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Μην αγχώνεσαι, σου έχουμε τους τρόπους για να πακετάρεις εύκολα αρκεί να έχεις καλή διάθεση και ένα ζεστό ρόφημα για παρέα!

Ιδέες για να αποθηκεύσεις εύκολα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

1. Ξεκίνησε με τα διακοσμητικά στολίδια. Μάζεψε τις γιρλάντες και αποθήκευσέ τες σε ειδικά κουτιά έτσι ώστε να μην μπερδευτούν. Μια καλή ιδέα είναι σε μπουκάλια πλαστικά του νερού.
2. Μάζεψε προσεκτικά όλα τα κεριά και τα γυάλινα διακοσμητικά σου και βάλε τα σε κουτιά τυλιγμένα με πετσέτες ή παλιά σεντόνια ή εφημερίδες.

3. Όταν έρθει η στιγμή να μαζέψεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο αποθήκευσε το σε μια μεγάλη τσάντα ώστε να μπορείς εύκολα να το ξεπακετάρεις και του χρόνου.
4. Τοποθέτησε τα απαραίτητα για τη συσκευασία δώρου στις θήκες περιοδικών. Οι κάτοχοι αρχείων δεν είναι μόνο για περιοδικά. Πάρε έναν φάκελο αρχείων και γέμισέ το με τσάντες, φιόγκους, κολλητική ταινία κλπ.
6. Μην ξεχάσεις να κολλήσεις σε κάθε συσκευασία ετικέτα που να αναγράφει τι περιέχει μέσα το κουτί αποθήκευσης. Αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις εύκολα ό,τι χρειαστείς του χρόνου.

7. Τα μικρά στολίδια δέντρου μπορείς να τα τοποθετήσεις σε χάρτινη θήκη αυγών και τα μεγάλα τυλιγμένα με εφημερίδα στο κουτί τους προσεκτικά.
8. Πριν τα αποθηκεύσεις τα φωτάκια, φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις. Για τον επόμενο χρόνο θα κρατήσεις μόνο αυτά που δουλεύουν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι χαρτόνι για την καθεμιά πλευρά. Θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να τα ξετυλίξεις την επόμενη χρονιά.
9. Κράτα τις χάντρες σε μπουκάλια νερού για να μην μπερδευτούν με άλλα στολίδια.
10. Χρησιμοποίησε μια κρεμάστρα για να αποθηκεύσεις στεφάνια. Πέρασε το τσέρκι πάνω από το λαιμό μιας κρεμάστρας και, στη συνέχεια, κάλυψε με μια πλαστική σακούλα στεγνού καθαρισμού για να αποτρέψεις τη συσσώρευση σκόνης ενός έτους. Κρεμάστε το σε μια ντουλάπα.

(theissue. gr / photo: unsplash)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί