Λόγω καύσωνα, πιθανή η ανατροπή της απόφασης για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 16/7 – Μέχρι την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις

Ο προγραμματισμός των θερινών εκπτώσεων 2023 θέλει τα εμπορικά μαγαζιά ανοιχτά την Κυριακή 17/7 ωστόσο ο καύσωνας ενδέχεται να αλλάξει αυτό τον προγραμματισμό.


Οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν απαγορευτική οποιαδήποτε έξοδο για αγορές με αποτέλεσμα να εξετάζεται η πιθανότητα να μην ανοίξουν τελικά τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή. Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσε την Τρίτη 11/7 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Ο καύσωνας Κλέων διαμορφώνει νέες συνθήκες και η κατάσταση, ειδικά στα αστικά κέντρα, αναμένεται να είναι ανυπόφορη, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά περίπτωση ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Κατόπιν τούτων υπάρχει η σκέψη την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων να παραμείνουν τελικά τα καταστήματα κλειστά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας είπε ότι σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς θα αποφασιστεί μέχρι την Πέμπτη αν τα καταστήματα θα ανοίξουν την Κυριακή 16 του μήνα, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, ή αν θα μετατεθεί το άνοιγμα για την επόμενη, λόγω του καύσωνα.

Πρόσθεσε, επίσης, πως γίνονται αυστηροί έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις και πρόσφορες και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υπενθυμίζεται πως οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου.

(με πληροφορίες από ieidiseis. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί