το μητρώο ωφελουμένων του νέου προγράμματος απόκτησης και αναβάθμισης «πράσινων» δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για 50.000 ανέργους στους ιστότοπους dypa.gov.gr και voucher.gov.gr.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν με τον αριθμό ΚΑΥΑΣ (Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής) που έλαβαν κατά την υποβολή της αίτησής τους.
Μετά τη διαμόρφωση του μητρώου παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει η έναρξη της επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει οι ωφελούμενοι.
Επίσης, ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, η υποβολή αιτήσεων των παρόχων πιστοποίησης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/metroo-parokhon-pistopoieses.
Όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, η προθεσμία λήγει την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59.
Υπενθυμίζεται ότι οι πάροχοι που είναι ήδη ενταγμένοι στα Μητρώα Παρόχων της ΔΥΠΑ δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παρά μόνο όσα δεν είναι σε ισχύ ή έχουν τροποποιηθεί.
Οι πάροχοι που δεν περιλαμβάνονται στα Μητρώα Παρόχων, μπορούν να συμμετάσχουν, υποβάλλοντας αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στους ακόλουθους συνδέσμους:
Πάροχοι Κατάρτισης ΚΔΒΜ (Κέντρα Διά Βίου Μάθησης)
Πάροχοι Κατάρτισης ΚΕΔιΒιΜ (Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης) ΑΕΙ
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης της οικονομίας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παπαθανάσης: Σε πλήρη εξέλιξη, διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους για νέο πρόγραμμα για το στεγαστικό
- Τα 120 νέα μαχητικά που θέλουν άμεσα οι Τούρκοι – Ο ρόλος των Βρετανών και το βλέμμα στο Αιγαίο
- Με… βραχνή φωνή ο Ζελένσκι παραδέχεται τη «δύσκολη κατάσταση» στο μέτωπο, vid
- Από εκεί εκτοξεύτηκε ο πυρηνοκίνητος πύραυλος της Ρωσίας Burevestnik, σύμφωνα με τους Νορβηγούς
- Ο πόλεμος των drones! Το ΒΙΝΤΕΟ από Ουκρανία που πρέπει να ταρακουνήσει αρκετούς
- Θεσσαλονίκη: Υπό καταρρακτώδη βροχή παρέλασαν οι μαθητές κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου
- Τρόμος για ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη- «Θα σου κόψουμε το κεφάλι και θα το κρεμάσουμε στο μπαλκόνι»
- Φονικό στην Κίσσαμο Χανίων: Παραδόθηκε ο άνδρας που εκτέλεσε τον 52χρονο στη Γιορτή Κάστανου
- Έρευνα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίστηκαν οι κατηγορίες για τον λογιστή – Στους 11 οι προφυλακιστέοι
- Με την ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας συναντήθηκε ο Β. Πούτιν, vid









