Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αφήσει απλήρωτους φόρους 3,2 δισ. ευρώ το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023.
Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλιά και φρέσκα) ξεπέρασε τα 105 δισ. ευρώ με τα «φρέσκα» κόκκινα φορολογικά χρέη να αυξάνονται κατά 358 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και συνολικά στο επτάμηνο να φτάνουν στα 3,199 δις. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:
Το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2023 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έφτασαν συνολικά σε 3,875 δισ. ευρώ ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν ανέλθει σε 4,7 δις ευρώ, ποσό το οποίο είναι σημαντικά αυξημένο λόγω οφειλής ύψους 800 εκατ. ευρώ από ένα οφειλέτη του Δημοσίου.
Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει ανέλθει σε 105,07 δισ. ευρώ εκ των οποίων 26,3 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και το καθαρό ληξιπρόθεσμο χρέος διαμορφώνεται σε 78,77 δισ. ευρώ.
Με χρέη στην εφορία εμφανίζονται 3.984.904 φυσικά και νομικά πρόσωπα (στο τέλος Ιουνίου οι οφειλέτες ήταν 4.184.515). Από τους οφειλέτες αυτούς, 2.005.499 απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.463.635 έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτή είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια
- ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η β’ φάση για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής και νέες εξαιρέσεις
- Οι ΗΠΑ «καθησυχάζουν» την Ε.Ε.: Η μείωση των στρατευμάτων στη Ρουμανία δεν ισοδυναμεί με αποχώρηση των ΗΠΑ από την Ευρώπη
- «Επεισόδιο» μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Κανέλλη στη Βουλή: «Επί χούντας έκανε καριέρα»
- Η Λιθουανία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορα με τη Λευκορωσία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου
- Απεσταλμένος του Πούτιν Ντμίτριεφ: Εφικτή η ειρήνη στην Ουκρανία μέσα σε ένα χρόνο
- Στην φυλακή ο 50χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του στο Κορωπί
- Αγορά: Ποιά μέτρα παίρνουν παράταση μέχρι το 2026
- Ο Πούτιν ανακοίνωσε πετυχημένη δοκιμή του «Poseidon» που μπορεί να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη – Video
- Πέθανε ξαφνικά ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ









