Αυτά είναι τα 6+1 σημεία που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο σπίτι μας

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού μαζεύονται βρωμιές που δεν είναι εύκολο να ανακαλυφθούν. Αυτά τα 6 μέρη είναι που ξεχνάμε να καθαρίσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Οταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, είναι συνήθως εύκολο να δεις τι πρέπει να καθαριστεί. Υπάρχουν ένα σωρό βρώμικα ρούχα που περιμένουν να μαζευτούν ή ο νεροχύτης της κουζίνας είναι γεμάτος με βρώμικα πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια.

Καθάρισμα όμως χρειάζονται και άλλα σημεία του σπιτιού που δεν τα «πιάνει» το μάτι σου. Διάβασε ποια επτά μέρη ξεχνάς να καθαρίσεις κατά τη διάρκεια της ρουτίνας καθαρισμού σου.

  • Κάτω όψεις επίπλων

Όταν κοιτάζεις κάτω από ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ, συνήθως υπάρχουν μερικά σημεία σκόνης που κυλούν γύρω-γύρω που μπορούν να μαζευτούν γρήγορα με ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα σκόνης. Αφιέρωσες όμως χρόνο για να δεις το πραγματικό κάτω μέρος του επίπλου; Μπορεί να σοκαριστείς με αυτό που βρίσκετε κολλημένο σε κουφώματα κρεβατιού, καθίσματα καρέκλας και σιδεράκια τραπεζιού.

Χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα ή ένα ραβδί ξεσκονίσματος για να απαλλαγείς από ιστούς αράχνης και αυγά, σκόνη και βρωμιά τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

  • Τοίχοι και βάσεις

Η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να προσκολληθούν σε κάθετες αλλά και οριζόντιες επιφάνειες. Άνοιξε τις κουρτίνες ή τα στόρια και άναψε όλα τα φώτα και θα εκπλαγείς με το πόσο γούνινοι μπορεί να είναι οι τοίχοι. Αν τυχαίνει να έχεις ανάγλυφη ταπετσαρία , ακόμα περισσότερη σκόνη ελλοχεύει.

Ξεκίνησε από το πάνω μέρος του τοίχου και ολοκλήρωσε καθαρίζοντας τα σημάδια ή το χώμα του σώματος που μπορεί να υπάρχουν γύρω από τους διακόπτες φώτων και τα πόμολα της πόρτας. Ολοκλήρωσε τον καθαρισμό του τοίχου σου δίνοντας προσοχή στις σανίδες. Μια εκπληκτική ποσότητα σκόνης μπορεί να μαζευτεί σε αυτές τις μικροσκοπικές προεξοχές. Σε δωμάτια όπως κουζίνες και μπάνια όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία, πιθανότατα θα χρειαστεί να σκουπίσεις τις σανίδες βάσης με ένα υγρό πανί, επειδή η υγρασία έχει μετατρέψει τη σκόνη σε χώμα που προσκολλάται στην επιφάνεια.

  • Καθαρισμός κουφωμάτων πορτών

Έχουμε την τάση να αγνοούμε αυτό που βρίσκεται πέρα ​​από το οπτικό μας πεδίο. Καθάρισε τακτικά το επάνω μέρος των κουφωμάτων της πόρτας, της κουζίνας και των ψηλών ντουλαπιών αποθήκευσης, των κορνίζων και των γωνιών της οροφής. Όσο βρίσκεσαι εκεί πάνω, τσέκαρε τα φωτιστικά και τους ανεμιστήρες οροφής. Ένα ξεσκονόπανο μιας χρήσης με επεκτεινόμενη λαβή είναι το καλύτερο εργαλείο για τη σύλληψη της σκόνης και των ιστών αράχνης.

  • Δάπεδα ντουλάπας

Είναι εύκολο να δεις πότε πρέπει να καθαριστεί μια ντουλάπα. Τα ρούχα είναι στριμωγμένα μεταξύ τους, τα ράφια στοιβάζονται ψηλά και τα πράγματα πέφτουν πάνω σου όταν ανοίγεις την πόρτα. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες την πραγματική ντουλάπα συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου; Τα δάπεδα της ντουλάπας –ειδικά αν έχουν μοκέτα– μπορεί να σκονιστούν και να λερωθούν από το εξωτερικό χώμα που φέρνουν τα παπούτσια. Το χαλί μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα και μούχλα και έντομα όπως σκαθάρια χαλιών που στη συνέχεια τρώνε τα αγαπημένα σου ρούχα.

  • Ηλεκτρικές σκούπες και Εργαλεία Καθαρισμού

Εάν όλα τα εργαλεία καθαρισμού είναι βρώμικα, τότε κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς μπορεί απλώς να απλώνετε τη βρωμιά τριγύρω. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έριξες μια καλή ματιά στη σκούπα, τη σφουγγαρίστρα ή τις βούρτσες καθαρισμού σου;

  • Ξεσκόνισμα φυτών

Είτε τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αληθινά είτε μεταξωτά, μπορούν να συσσωρεύσουν εκπληκτική ποσότητα σκόνης. Τα περισσότερα ζωντανά φυτά θα ωφεληθούν από ένα γρήγορο ταξίδι κάτω από την κεφαλή του ντους. Εάν είναι πολύ μεγάλα για να μετακινηθούν, χρησιμοποίησε ένα πανί από μικροΐνες ή ξεσκονόπανο μιας χρήσης για να σκουπίσεις κάθε φύλλο.

(πηγή:theissue.gr – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί