Πώς να βγάλετε τον λεκέ από χλωρίνη στα ρούχα

Η χλωρίνη έχει την ικανότητα να απολυμαίνει και αφαιρεί δύσκολους λεκέδες.

Σε ότι αφορά τα ρούχα, η μόνη αποτελεσματική χρήση είναι στα λευκά και όχι σε όλα ( εξαρτάται από τη σύνθεσή τους).

Τι γίνεται λοιπόν όταν βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να πέσει χλωρίνη σ΄ένα χρωματιστό ή μονόχρωμο ρούχο; Μπορεί να βγει ο λεκές ή το ρούχο πάει προς ανακύκλωση;


Τρόποι να καθαρίσετε τον λεκέ από χλωρίνη
Ουσιαστικά δεν πρόκειται για λεκέ αλλά για αποχρωματισμό του υφάσματος. Όταν λοιπόν αφαιρείται το χρώμα, γίνεται αντιληπτό, ότι είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ωστόσο, ανάλογα με το ύφασμα αλλά και την έκταση του λεκέ, μπορείτε να δοκιμάσετε τους ακόλουθους τρόπους:

Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Ξεπλύνετε αμέσως τον λεκέ με κρύο νερό για να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα χλωρίνης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ακόμα μεγαλύτερης ζημιάς.

Εφαρμόστε ξύδι ή χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε ίσα μέρη λευκό ξίδι ή χυμό λεμονιού με νερό και εφαρμόστε το διάλυμα στον λεκέ από χλωρίνη. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Εφαρμόστε υπεροξείδιο του υδρογόνου ( μόνο σε λευκά)

Βρέξτε ένα καθαρό πανί με υπεροξείδιο του υδρογόνου και ταμπονάρετε απαλά τον λεκέ, προσέχοντας να μην τρίψετε πολύ έντονα. Αφήστε το να καθίσει στον λεκέ για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε το ύφασμα κρύο νερό.


Χρησιμοποιήστε βαφή για υφάσματα

Εάν ο λεκές από χλωρίνη παραμένει αισθητός, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βαφή υφασμάτων ή μαρκαδόρους για ύφασμα. Επιλέξτε απόχρωση ίδια ή παρόμοια με το αρχικό χρώμα του ρούχου ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στο καμουφλάζ του λεκέ από χλωρίνη, ωστόσο να έχετε κατά νου ότι δεν θα επαναφέρει ακριβώς το αρχικό χρώμα.

Πλύντε το ρούχο όλο με χλωρίνη

Υπάρχει και η λύση να πλύνετε το ρούχο όλο με χλωρίνη. Βάλτε το σε μια λεκάνη να μουλιάσει, ξεπλύντε και στη συνέχεια πλύντε το στο πλυντήριο.

(Με πληροφορίες από defunkify. com – mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί