Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε τα δέντρα Ficus

Τα δέντρα Ficus, καλλιεργούνται ευρέως ως φυτά εσωτερικού χώρου για να προσθέσουν ύψος και να κάνουν μια απλή αλλά εντυπωσιακή δήλωση σχεδίασης.

Εγγενή στη νοτιοδυτική Ασία και τη Μεσόγειο, τα δέντρα ficus αναπτύσσονται σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα—και όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, μπορούν να αναζωογονήσουν τις θαμπές γωνιές του σπιτιού σας με την καταπράσινη εμφάνισή τους. Τα δέντρα Ficus μπορούν να αναπτυχθούν σε περίπου 10 πόδια σε εσωτερικούς χώρους, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε χώρο για αυτά τα ξεχωριστά φυτά εσωτερικού χώρου πριν δεσμευτείτε για ένα. Μάθετε πώς να διατηρείτε το δέντρο ficus σας χαρούμενο και υγιές με όλες τις παρακάτω συμβουλές μας.


Συμβουλές φροντίδας δέντρων Ficus

Τα δέντρα Ficus έχουν σχετικά χαμηλή συντήρηση. Ωστόσο, είναι ευαίσθητα στις αλλαγές στο περιβάλλον, τη θερμοκρασία και την έκθεση στο φως. Έτσι, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια πτώση φύλλων αφού πρώτα φέρετε ένα από αυτά τα φυτά στο σπίτι σας ή αφού μετακινήσετε τη θέση του στο χώρο σας. Αλλά, μόλις δημιουργήσετε το φυτό, θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό με τη σωστή βασική φροντίδα.

Φως
Τα δέντρα Ficus προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως, το οποίο μιμείται το φιλτραρισμένο ηλιακό φως που λαμβάνουν στην άγρια ​​φύση. Ο καλύτερος τρόπος παροχής αυτού του φωτός είναι μέσω ενός παραθύρου με νότιο ή ανατολικό προσανατολισμό. Αλλά προσέξτε να μην τοποθετήσετε το φυτό ακριβώς δίπλα σε αυτό το παράθυρο, καθώς αυτό το φως μπορεί να είναι πολύ έντονο και μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Έδαφος και Νερό
Τα δέντρα Ficus προτιμούν γόνιμο έδαφος για γλάστρες πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Διατηρήστε το χώμα άνετα υγρό, αλλά όχι εμποτισμένο. Ποτίστε το δέντρο εστίασής σας όταν οι πρώτες δύο ίντσες του εδάφους είναι στεγνές, διατηρώντας μια σταθερή ρουτίνα ποτίσματος το καλοκαίρι, αλλά μειώνοντας το πότισμα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Θερμοκρασία και Υγρασία
Τα δέντρα Ficus προτιμούν θερμότερες θερμοκρασίες. Κρατήστε το δέντρο ficus σας μακριά από ρεύματα ή οπουδήποτε θα αντιμετωπίσουν δραστικές αλλαγές θερμοκρασίας.

Ως τροπικό φυτό, τα δέντρα ficus απολαμβάνουν μια καλή ποσότητα υγρασίας. Ενώ θα τα πάνε καλά στη μέση υγρασία των περισσότερων σπιτιών, η τακτική ομίχλη μπορεί να βοηθήσει το φυτό να ευδοκιμήσει.

Κοινά παράσιτα και προβλήματα
Η πτώση των φύλλων είναι το πιο κοινό πρόβλημα με τα δέντρα ficus και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, συμβαίνει συχνά μετά την αλλαγή του περιβάλλοντος του φυτού. Αφού μετακινήσετε το φυτό, φροντίστε να παρακολουθείτε την κατάλληλη συνεπή φροντίδα για να βεβαιωθείτε ότι το φυτό παραμένει δυνατό και υγιές κατά τη φάση της μεταμόρφωσης.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί