Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παγάκια στη ρουτίνα ομορφιάς

Τα οφέλη του πάγου για το δέρμα και πώς να αξιοποιήσετε τα παγάκια στην φροντίδα της επιδερμίδας σας.

Παγάκια όλοι έχουμε στην κατάψυξη τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός από τις συνήθεις χρήσεις τους όπως για παράδειγμα να κάνετε ένα ρόφημα ακόμα πιο δροσερό, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παγάκια και στη ρουτίνα ομορφιάς σας και μάλιστα τα οφέλη είναι πολλά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η παγοθεραπεία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη εδώ και πολλά χρόνια και θεωρείται μία αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας και περιποίησης του δέρματος.

Τα οφέλη του πάγου στην επιδερμίδα
Ο πάγος δεν είναι τίποτε παραπάνω από παγωμένο νερό, κι όμως τα οφέλη του για την επιδερμίδα είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζατε. Μειώνει τον πόνο, τη φλεγμονή, το πρήξιμο και τη λιπαρότητα του δέρματος. Παράλληλα κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή και νεανική, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Το καλοκαίρι, η επιδερμίδα χρειάζεται πιο σχολιαστική φροντίδα και περιποίηση και τα παγάκια αξίζουν μία θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Χρήσεις πάγου στη ρουτίνα ομορφιάς


Μειώστε το πρήξιμο στα μάτια
Τα πρησμένα μάτια είναι συνήθως αποτέλεσμα κούρασης και αϋπνίας. Δοκιμάστε να βάλετε παγάκια στην περιοχή, αφήστε τα να δράσουν και θα διαπιστώσετε ότι το πρήξιμο θα υποχωρήσει.

Εξαφανίστε τα σπυράκια
Ο πάγος σαφώς δεν κάνει θαύματα σε προβλήματα ακμής, μπορεί όμως να μειώσει το πρήξιμο και την φλεγμονή, κάνοντάς το έτσι να εξαφανιστεί πιο γρήγορα.

Πάγος για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Ο πάγος ενισχύει την κυκλοφορία αίματος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παγάκι και με αυτό να κάνετε κυκλικό μασάζ σε όλη την περιοχή του προσώπου.

Επίσης, το μασάζ με παγάκια βοηθά στη συστολή των πόρων του δέρματος, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να διατηρείται καθαρή.

Στο κάψιμο από τον ήλιο
Στα μικρο-εγκαύματα από τον ήλιο η λύση βρίσκεται σπίτι μας. Μπορείτε να βάλετε λίγο γιαούρτι, ή εάν δεν έχετε να χρησιμοποιήσετε δύο με τρία παγάκια και να κάνετε απαλό μασάζ στην επίμαχη περιοχή.

Παγάκια κατά των ρυτίδων
Ο πάγος ως γνωστόν σφίγγει το δέρμα και είναι ο εχθρός των ρυτίδων. Βάλτε παγάκια στο πρόσωπό σας και αφήστε τα να δράσουν για μερικά λεπτά. Προσοχή μην το παρακάνετε καθώς υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος λόγω της άμεσης επαφής του πάγου με το δέρμα.

Πώς θα κάνετε μασάζ προσώπου με παγάκια;
Η Belorraine στο παρακάτω βίντεο δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία που ακολουθεί για να κάνει παγοθεραπεία στο πρόσωπό της.

Με πληροφορίες από heathline timesofindia/ mothersblog/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί