Δείτε ποιες τροφές είναι καλό να μην τρώγονται μαζί με το ψάρι

Ο συνδυασμός των ψαριών με ορισμένα τρόφιμα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές.

Το ψάρι είναι πηγή άπαχης πρωτεΐνης και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, όμως έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που επιλέγουμε να φάμε τα ψάρια.

Τα τρόφιμα που είναι καλό να αποφεύγετε να τρώτε μαζί με ψάρι:

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Εσπεριδοειδή
  • Επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα
  • Αμυλούχα τρόφιμα
  • Πικάντικα φαγητά
  • Φασόλια και όσπρια


Γαλακτοκομικά προϊόντα
Η κατανάλωση γάλακτος, τυροκομικών ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων μαζί με ψάρι μπορεί να προκαλέσει πεπτική δυσφορία, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ακόμη και να οδηγήσει σε δερματικές λοιμώξεις και αλλεργίες.

Ο συνδυασμός γαλακτοκομικών και ψαριών μπορεί να διαταράξει την ροή στην πεπτική οδό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και των ενώσεων που μπορούν να επηρεάσουν την πέψη.

Εσπεριδοειδή
Το οξύ στα εσπεριδοειδή μπορεί να αντιδράσει με τις πρωτεΐνες των ψαριών, με αποτέλεσμα μια δυσάρεστη γεύση ή υφή. Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Επεξεργασμένα και τηγανητά τρόφιμα
Ο συνδυασμός ψαριών με επεξεργασμένα ή τηγανητά τρόφιμα δεν αφήνει να δράσουν τα οφέλη των ψαριών.

Αμυλούχα τρόφιμα
Ο συνδυασμός ψαριών με αμυλούχα τρόφιμα, όπως πατάτες ή ζυμαρικά, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική πρόσληψη θερμίδων και υδατανθράκων και να επηρεάσει το πεπτικό σύστημα.

Πικάντικα φαγητά
Τα πικάντικα φαγητά κάνουν τη φίνα γεύση του ψαριού να μην ξεχωρίζει. Εκτός από αυτό, ο συνδυασμός πολύ πικάντικων τροφών με ψάρι μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική δυσφορία και φούσκωμα.

Φασόλια και όσπρια
Τα φασόλια, τα όσπρια και τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μπορούν να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα όταν καταναλώνονται μαζί.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί