Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα του ρούχου: στα συνθετικά το αντηλιακό φεύγει πιο εύκολα σε σχέση με τα βαμβακερά.
Εάν το νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, χρησιμοποιήστε ένα αποσκληρυντικό νερού στο πλυντήριο ή πλύντε στο χέρι με νερό που προηγουμένως έχετε βράσει.
Επίσης, μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη καθώς θα επιδεινώσει το πρόβλημα.
Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από αντηλιακό
Αρχικά πρέπει να ελέγξετε την σύνθεση του υφάσματος για να γνωρίζετε σε πόσους βαθμούς μπορείτε να το πλύνετε. Στη συνέχεια αφαιρέστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα αντηλιακού ή κρέμα από το ρούχο.
Αν είστε στην παραλία τοποθετήστε πάνω στον λεκέ άμμο, προκειμένου να απορροφήσει την κρέμα που έχει απομείνει.
Αν είστε στο σπίτι, πασπαλίζετε το λεκέ με μαγειρική σόδα ή κορν φλάουρ και πιέζετε προκειμένου να απορροφήσει την κρέμα. Αφήνετε να δράσει για περίπου μισή ώρα και πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο.
Εναλλακτικά, βάλτε το ρούχο σε ζεστό νερό αναμεμιγμένο με απορρυπαντικό περίπου μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό.
Πώς να αποφύγετε λεκέδες αντηλιακού
Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να προλάβετε αυτούς τους λεκέδες, αρκεί να είστε προσεκτικοί με την εφαρμογή του αντηλιακού σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το εφαρμόσετε πριν ντυθείτε, αφήνοντας λίγο χρόνο για να στεγνώσει.
Καλό είναι να μη χρησιμοποιήσετε υπερβολικές ποσότητες αντηλιακού και να περιμένετε περίπου 15 λεπτά πριν βγείτε έξω για να δώσετε χρόνο ώστε να απορροφηθεί στο δέρμα σας.
(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









