Καρπούζι: Ο “βασιλιάς” του καλοκαιριού – Πώς θα παραμείνει φρέσκο στο ψυγείο

Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων.

Περιέχει πληθώρα βιταμινών, όπως επίσης πολλά αντιοξειδωτικά και προσφέρει σημαντική ενυδάτωση καθώς αποτελείται από 92% νερό.

Πώς να αποθηκεύετε το καρπούζι
Τα καρπούζια διατηρούνται για εβδομάδες μετά την συγκομιδή τους. Όμως, δύσκολα ένα ολόκληρο καρπούζι καταναλώνεται ολόκληρο σε μια μέρα, οπότε το αποθηκεύετε στο ψυγείο για να είναι όχι μόνο δροσερό αλλά και για να παραμείνει φρέσκο.

Αρχικά πλύντε καλά το καρπούζι που έχετε αγοράσει. Στη συνέχεια, το κόψτε το στη μέση και τυλίξτε το με μια μεμβράνη.


Το τοποθετείτε στο ψυγείο, στη μεσαία σχάρα ( όχι ψηλά), αποφεύγοντας να είναι δίπλα από άλλα φρούτα, όπως μήλα, αχλάδια, μπανάνες, μάνγκο, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, πεπόνι καθώς απελευθερώνουν υψηλές ποσότητες αιθυλενίου, όπως αναφέρεται από το Ίδρυμα Produce for Better Health.

Το κομμένο καρπούζι συνήθως διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Αποφύγετε να το κόβετε σε κομμάτια και να το βάζετε σε μπολ, ειδικά αν δεν το καταναλώσετε εντός της ημέρας καθώς θα δημιουργήσει μια διάφανη μεμβράνη και ίσως να αλλοιώσει τη γεύση.

Πώς να επιλέξετε ένα γλυκό καρπούζι
Υπάρχουν κάποια μυστικά που αν τα ακολουθήσετε θα μπορέσετε να αγοράσετε ένα γλυκό καρπούζι.

Λευκό σημείο καρπουζιού

Είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα καρπούζι που ωρίμασε πριν κοπεί. Δώστε λοιπόν σημασία στο κάτω μέρος του καρπουζιού που ακουμπούσε στο χωράφι. Στα ώριμα καρπούζια αυτό το σημείο είναι πιο σκούρο (πορτοκαλοκίτρινο) ενώ στα πιο άγουρα είναι συνήθως υπόλευκο.


Βάρος καρπουζιού

Κρατήστε ένα μεσαίο καρπούζι στο χέρι σας. Αν σας φαίνεται πιο βαρύ απ’ότι θα έπρεπε, σημαίνει ότι θα είναι πιο γλυκό και θα έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό.

Κοτσάνι

Ένα εύκολο σημάδι επιλογής ενός καλού καρπουζιού είναι το κοτσάνι. Αν είναι ξερό, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο. Αν παραμένει πράσινο σημαίνει ότι κόπηκε πρόσφατα από το χωράφι και μπορεί να μην είναι τόσο γλυκό.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί