Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε τα κουφώματα αλουμινίου στο σπίτι σας!

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα είθισται να κάνετε μια καλή γενική καθαριότητα στο σπίτι. Σε αυτή περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός των κουφωμάτων.

Ξεκινήστε από τον οδηγό του κουφώματος όπου εκτός από τη σκόνη, μπορεί να έχει μαζέψει κάθε είδους μικρά σκουπιδάκια. Η ηλεκτρονική σκούπα ή ένα μικρό πινέλο θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε ικανοποιητικά τους οδηγούς των κουφωμάτων σε όλο το σπίτι.

Καθαρίστε τα κουφώματα αλουμινίου με σαπουνόνερο

Με ένα μαλακό πανί και λίγο σαπουνόνερο περάστε όλα τα κουφώματα αλουμινίου.

Συγκεκριμένα θα χρειαστείτε:

Ζεστό νερό
1/4 φλιτζάνι σαπούνι πιάτων
Νάιλον βούρτσα
Στεγνό πανί
Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό και προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι σαπούνι πιάτων ή απορρυπαντικό. Βουτήξτε μια νάιλον βούρτσα ή ένα μαλακό πανί στο σαπουνόνερο και τρίψτε την επιφάνεια κουφώματος. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σκουπίστε με στεγνό πανί. Αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν χημικά καθώς μακροπρόθεσμα καταστρέφουν το φινίρισμα.


Καθαρίστε τα κουφώματα αλουμινίου με λεμόνι και μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια σπιτική πάστα καθαρισμού για τα κουφώματα αλουμινίου σε εσωτερικούς χώρους:

Υλικά

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
Νερό
Αναμείξτε το λεμόνι και τη μαγειρική σόδα σε ένα μικρό δοχείο ή μπολ. Απλώστε την πάστα καθαρισμού στην επιφάνεια αλουμινίου των παραθύρων με καθαρά πανιά ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακό μπλουζάκια που δεν χρησιμοποιείτε).

Ακολούθως καθαρίστε τα αλουμίνια με ένα βρεγμένο πανί. Εάν οι λεκέδες δεν απομακρύνονται εύκολα, απλώστε το καθαριστικό άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. Σκουπίστε τα υπολείμματα πάστας και βρομιάς με ένα καθαρό πανί.

Τι να αποφύγετε

Μη χρησιμοποιείτε σύρμα για να καθαρίσετε κηλίδες ρύπων ή μαύρα στίγματα. Το πιο πιθανό είναι να φθαρεί η εξωτερική επιφάνεια του κουφώματος.
Αποφύγετε τη χρήση λάστιχου με υψηλή πίεση καθώς το νερό μπορεί να αφήσει σημάδι στο κούφωμα.
Μην ξύνετε την επιφάνεια των κουφωμάτων με αιχμηρά αντικείμενα.


(Με πληροφορίες από mothersblog – tipsbulletin.com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί