Το μαξιλάρι είναι ένα από τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι και χρειάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικατάσταση.
Τις περισσότερες, βέβαια, φορές αμελούμε να το κάνουμε τη στιγμή που πρέπει. Η αλλαγή των προσωπικών ειδών όπως είναι το μαξιλάρι και η οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητη για την καλή υγιεινή μας και θα πρέπει να γίνεται πιο τακτικά απ’ ο,τι ίσως φανταζόμαστε.
Όσον αφορά, λοιπόν, το μαξιλάρι που κοιμόμαστε, πολλοί είναι εκείνοι που όχι μόνο το κρατάνε για χρόνια, αλλά δεν το πλένουν και συχνά. Οι ειδικοί, ωστόσο, αναφέρουν ότι τα μαξιλάρια από υλικά που δεν πλένονται, και αυτό φαίνεται από τις ετικέτες, έχουν… ημερομηνία λήξης και πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο.
Ο ύπνος σε πολυκαιρισμένα μαξιλάρια γεμάτα με σκόνη και ακάρεα μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, έκζεμα, αλλεργίες ή ακόμη και να επιδεινώσει τις κρίσεις άσθματος.
baby /photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση 55χρονου από τη Χαλκιδική – Εντοπίστηκε νεκρός στις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Αυστρία: Δίωξη για τρομοκρατία σε 21χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
- Η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές! Τι είπε ο Μητσοτάκης με αναφορά στα «αβέβαια χρόνια» που έρχονται
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- ΕΕΔ: “Αξιώνουμε πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς σχετικά με την εισαγωγή της AI στη Δικαιοσύνη”
- Επιχείρηση – σκούπα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το καρναβάλι – Πάνω από 5 τόνοι σκουπιδιών
- Εμπλουτίζεται με 800 νέες ερωτήσεις το Μητρώο Θεμάτων Γνώσεων του ΑΣΕΠ
- Χάος στη Νέα Ζηλανδία: Προβλήματα στις μετακινήσεις, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας, vid
- Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αγίου Νικολάου για έργα υποδομής και τη διαχείριση υδάτινων πόρων
- Πακιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση έξω από αστυνομικό τμήμα









