Έτσι θα καθαρίσετε το μπλέντερ σας! Αρκούν 30 δευτερόλεπτα

Σχεδόν τα πάντα αναμειγνύονται καλύτερα στο μπλέντερ, ωστόσο ο καθαρισμός της συσκευής μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση. Ευτυχώς υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το μπλέντερ μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Τα smoothies, τα κοκτέιλ, ο χυλός για τηγανίτες: όλα είναι καλύτερα όταν τα έχετε κάνει πουρέ στο μπλέντερ. Όμως, αν και το αγαπημένο σας μπλέντερ μπορεί να μεταμορφώσει οποιαδήποτε συνταγή σε μια λεία, νόστιμη λιχουδιά, λερώνεται εύκολα και ο καθαρισμός του είναι δύσκολος.

Σε αντίθεση με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, τα μπλέντερ έχουν πολλές γωνίες και κοφτερές λεπίδες. Μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, αλλά αν ξεχάσετε να αφαιρέσετε τις λεπίδες, μπορεί να θαμπώσουν ή να σκουριάσουν με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε ακόμη να το αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε τα πάντα στο χέρι. Αλλά μεταξύ της προετοιμασίας και των λίγων λεπτών για να απολαύσετε το αγαπημένο σας επιδόρπιο, και κανείς δεν έχει χρόνο γι’αυτά!

Πώς να καθαρίσετε το μπλέντερ σας σε 30 δευτερόλεπτα
Ξεκινήστε γεμίζοντας το μισό από το λερωμένο μπλέντερ σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων.
Στερεώστε το καπάκι στο μπλέντερ και ανάψτε το για μερικά δευτερόλεπτα.
Το σαπουνόνερο που θα κυκλοφορεί μέσα στο μπλέντερ θα βοηθήσει στην απομάκρυνση υπολειμμάτων από τροφές.
Χύστε το ζεστό νερό, ξεπλύνετε γρήγορα το μπλέντερ σας και θα είναι πεντακάθαρο.
Τι να κάνετε με τα κολλημένα υπολείμματα φαγητού
Ένα μπλέντερ είναι δυνατόν να καθαριστεί εύκολα μετά την παρασκευή χυμών φρούτων. Ωστόσο, τα πιο παχύρρευστα μείγματα όπως, η βελουτέ σούπα μπορούν να αφήσουν επίμονους λεκέδες, ειδικά αν δεν καθαρίσετε τη συσκευή σας αμέσως μετά τη χρήση της.

Για πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Αυτό το βασικό προϊόν που υπάρχει στην κουζίνα σας μπορεί να κάνει τα πάντα, από το να φουσκώσει το ψωμί σας μέχρι να γυαλίσει τα μαχαιροπίρουνα και να απομακρύνει επίμονους, ξερούς κόκκους φαγητού.

Για καλύτερα αποτελέσματα:

Γεμίστε πρώτα το δοχείο του μπλέντερ σας με ίσα μέρη από νερό και μαγειρική σόδα.
Ενεργοποιήστε το μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα.
Απορρίψτε το διάλυμα και στη συνέχεια προσθέστε το ζεστό νερό και το σαπούνι σας.
Το επιπλέον βήμα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, αλλά αν έχετε κολλημένη ζύμη τηγανίτας σε όλο το μπλέντερ σας, αξίζει τον κόπο.

Συμβουλές για βαθύ καθαρισμό
Παρόλο που αυτά τα κόλπα είναι γρήγορα, φροντίστε να καθαρίζετε το μπλέντερ σας μετά από κάθε δύο χρήσεις για να κρατήσετε μακριά τη μούχλα και τα βακτήρια. Απλώς καθαρίστε το βάζο, τη στεγανοποίηση της φλάντζας και τη λεπίδα με σαπούνι και ζεστό νερό και, στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα πριν τα επανασυνδέσετε τα εξαρτήματα.

Σχετικά με την ηλεκτρική βάση, οφείλετε να είστε προσεκτικοί. Η βύθισή του σε έναν νεροχύτη γεμάτο νερό θα μπορούσε να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, γι’ αυτό το λόγο αποσυνδέστε το μπλέντερ και σκουπίστε το με μια υγρή πετσέτα.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί