«Σας παρακαλώ»!! Σε πανικό ο ΠΟΥ! Τους πιέζει ο χρόνος για τη Συνθήκη της Πανδημίας

Θέλουν οπωσδήποτε συναίνεση των κρατών-μελών το συντομότερο δυνατό!

Την επίκληση στο…συναίσθημα χρησιμοποίησε σε νέο του κείμενο την Μεγάλη Παρασκευή ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, αναφερόμενος στην περιβόητη Συμφωνία για την Πανδημία, για την οποία πολλοί έχουν προειδοποιήσει πως θα φέρει σκοτεινές μέρες στον πλανήτη.

Θυμίζουμε τι είχε γράψει το ΕΛ σχετικά με την προθεσμία που έχουν:

Προσπαθούν απεγνωσμένα να συνάψουν συμβόλαιο μέχρι τα τέλη Μαΐου για την περιβόητη συνθήκη! Ίσως καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία μεταξύ 29 Απριλίου και 10 Μαΐου, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ! Τότε πέφτουν οι διακοπές για το Ελληνικό Πάσχα (Κυριακή της Ανάστασης 5/5), και μένει να φανεί αν θα υπάρξουν νέα σε αυτό το κομμάτι!

Δείτε τι έγραψε μερικές ώρες πριν ο Διευθυντής του ΠΟΥ στην επίσημη σελίδα του Οργανισμού μέσα στην προφανέστατη απόγνωσή του:

«Εκτιμώ ότι όλοι κάνετε συμβιβασμούς που δεν θέλατε να κάνετε.

Εκτιμώ ότι άρθρο προς άρθρο, παράγραφο προς παράγραφο, λέξη προς λέξη, συγκλίνεστε σε μια συναίνεση, αν και δεν είστε ακόμη εκεί. Εκτιμώ επίσης ότι η συναίνεση δεν σημαίνει ομοφωνία.

Αναγνωρίζω ότι μπορεί να υπάρχουν αντιπροσωπείες που, παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές τους, μπορεί να μην είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε μια συναίνεση, αλλά έχουν μια επιλογή. Μπορούν να επιλέξουν να μην εμποδίσουν τη συναίνεση!!

Η υιοθεσία της Συμφωνίας στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας είναι το επόμενο βήμα, αλλά σε καμία περίπτωση το τελικό βήμα.

Όπως γνωρίζετε, όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εξετάσουν και, ελπίζουμε, να εγκρίνουν τη συμφωνία σε εσωτερικό ή εθνικό επίπεδο.

Αυτή η συμφωνία είναι ένα κομμάτι χαρτί, αλλά το μέτρο για το αν αξίζει το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο θα είναι αν σώζει ζωές και αποτρέπει τα δεινά σε μια μελλοντική πανδημία.

Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεστε εδώ και σας ζητώ να μην το χάσετε από τα μάτια σας.

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είμαστε όλοι περήφανοι που ήμασταν μέρος αυτής της διαδικασίας. Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας έναν λόγο να είστε περήφανοι.

Έχω λοιπόν ένα απλό αίτημα: ΠΑΡΑΚΑΛΩ, κάντε το για αυτούς.

Κάντε αυτό για τους ανθρώπους που δεν είναι εδώ. Κάντε αυτό για τους ανθρώπους των οποίων οι φωνές δεν ακούγονται και δεν ακούγονται.

Κάντε αυτό για τους ανθρώπους που εξακολουθούν να θρηνούν για την απώλεια κάποιου που αγάπησαν λόγω του COVID-19.

Κάντε αυτό για τους ανθρώπους που δεν έχουν καν ακούσει ποτέ για τον ΠΟΥ και που αγωνίζονται από μέρα σε μέρα μόνο και μόνο για να επιβιώσουν και να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Κάντε αυτό για τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας και για γενιές που δεν έχουν καν γεννηθεί, αλλά που θα αντιμετωπίσουν την απειλή των πανδημιών, όπως ακριβώς την αντιμετωπίσαμε εμείς.

Δεν χρειάζεται να υποφέρουν όπως υποφέρουμε εμείς. Οπότε, σας παρακαλώ, κάντε το!!!

Ευχαριστώ».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί