Υπογραφή συνεργασίας με τον Αραβικό Σύνδεσμο από τον Έλληνα ΥΠΕΞ

Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στην Αίγυπτο για επίσημη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της  οποίας θα είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Ahmed Aboul Gheit. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν και τις δύο πλευρές στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και στο τέλος της συνάντησης υπογράφηκε από τους δύο […]

Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στην Αίγυπτο για επίσημη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της  οποίας θα είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Ahmed Aboul Gheit. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν και τις δύο πλευρές στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και στο τέλος της συνάντησης υπογράφηκε από τους δύο άνδρες ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι μία ένωση αραβικών οργανώσεων με μεγάλη επιρροή σε κυβερνήσεις και χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, πεδίων που απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική. Τα Εμιράτα, στενός πλέον σύμμαχος της Ελλάδας, έχει ανάμιξη με τον Αραβικό Σύνδεσμο όπως και η Αίγυπτος , χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει λάβει και διπλωματική στήριξη μέσω της υπογραφής της συμφωνίας ΑΟΖ μέχρι τον 28ο παράλληλο.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί