«ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ» τον Μητσοτάκη η Ζαχάροβα: «Οι υπερασπιστές του Μεσολογγίου ίσα με τους ΝΑΖΙ του ΑΖΟΦ;;;»

Όλα αυτά τα ανιστόρητα που ξεστόμισε ο πρωθυπουργός από το Κογκρέσο δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Μόσχα.

Ευτυχώς που αντί για την αντιπολίτευση που ΣΙΩΠΑ ΟΜΑΔΙΚΩΣ και φυσικά τα κανάλια, έχουμε τη Ρωσία να αποκαθιστά την τιμή των ελεύθερων πολιορκημένων του Μεσολογγίου, τους οποίους ο Μητσοτάκης τους εξίσωσε με τους ναζί του τάγματος AZOV.

Όπως πάντα θυελλώδης, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον “αντιρωσικό του ζήλο”.

Μάλιστα κάνει ιδιαίτερα μνεία και στην ανήκουστη σύγκριση του πρωθυπουργού από το βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου μεταξύ των ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ του AZOVSTAL και των ηρώων του πολιορκημένου από τους Τούρκους Μεσολογγίου.

Στο τέλος δεν παραλείπει να μεταφέρει το μήνυμα της Μόσχα πως «οι νέες προκλήσεις που προκύπτουν δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο. Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών.

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ -1826.

Στην πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί ενεργά στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο, μεταξύ των πρώτων που έστειλαν όπλα στο Κίεβο, με τη βοήθεια των οποίων οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς, σκοτώνει ανθρώπους στο Ντόνιετσκ, στο Ρουμπίζνε, στην Αβντιέβκα και σε άλλους οικισμούς. 

Η ελληνική ηγεσία αναπαράγει προσεκτικά διεστραμμένες ερμηνείες των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτύχει μια ειρηνική διευθέτηση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας, το γενικό πλαίσιο της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο.

Αποκλείεται μια εναλλακτική άποψη ή απλώς η πιθανότητα να παρουσιαστεί κάτι σαν αντίθεση, γιατί τα ρωσικά ΜΜΕ αποκλείονται από τον ελληνικό χώρο ενημέρωσης και γύρω από αυτό το γεγονός λειτουργούν ως ένα είδος κωδικού πρόσβασης για την πίστη της Αθήνας στους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Οι αναδυόμενες νέες προκλήσεις δεν μένουν χωρίς επαρκείς απαντήσεις από τη ρωσική πλευρά».

(φωτο:twitter)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί