Βουλευτής ΝΔ: Όσα τουρκικά μη επανδρωμένα παραβιάζουν την κυριαρχία μας να καταρρίπτονται

Από λόγια...

Στην επισήμανση ότι η απειλή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος, με αφορμή τις υπερπτήσεις τουρκικών UAV, πάνω από ελληνικά νησιά, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

«’Εμείς επιβάλλεται να μην πάθουμε Μιθριδατισμό, γιατί σε λίγα χρόνια, θα βλέπουμε σμήνη UAV στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο αντιμετώπισης τους και να βάλουμε στο μυαλό μας ακόμα και την κατάρριψη, όσων UAV παραβιάζουν την κυριαρχία μας, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις», σημείωσε ο κ. Μανωλάκος, διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν πρέπει να σηκώνουμε Rafale ή F 16 για την αντιμετώπιση των UAV.

Δεν σκοτώνουμε ένα πουλάκι με κανόνι». Εξέφρασε δε την εμπιστοσύνη του στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία θα κάνει τις κατάλληλες προτάσεις στην αντίστοιχη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου.

Αναφερόμενος (μιλώντας στην ΕΡΑ) στην παραλαβή των πρώτων έξι πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale, ο βουλευτής χαρακτήρισε το αεροσκάφος υπερόπλο, το οποίο σε συνδυασμό με τις φρεγάτες Belh@rra, καλύπτει επιχειρησιακά, όλο τον χώρο του Αιγαίου και την ΝΑ Μεσόγειο, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί στον εναέριο χώρο της Κύπρου και να επανέρχεται στη βάση του, χωρίς ανεφοδιασμό.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί