“Βόμβα” ΥΕΘΑ για το εθνικό τυφέκιο και το μέλλον των ΕΑΣ

Αποκαλυπτικός ήταν σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή.

Έκανε αναφορά στο μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και στα προγράμματα που αναμένεται να αναλάβουν, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.

Στο πλαίσιο τοποθέτησης τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο ΥΕΘΑ απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνον δεν τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισή τους» με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εθνικό τυφέκιο.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από κοινού παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με ξένη εταιρεία, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ».

Πρόκειται για ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα» το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια, ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, παρά υπάρχει σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με νέες παραγγελίες.

Αναφορικώς με το σκέλος του ερωτήματος του κ. Τσίπρα, για το θέμα της μετεγκατάστασης στο Λαύριο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, τόνισε ότι η εγκατάσταση θα εκτελεστεί κανονικά και δεν συνεπάγεται καμία αρνητική επίπτωση τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.

amna/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί