«ΒΟΜΒΑ» πριν τον Β’ γύρο των τουρκικών εκλογών: «Έλληνες & Αρμένιοι η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων»

Τι δήλωσε καθηγητής πανεπιστημίου...

Υπάρχουν και διαφορετικές φωνές στην Τουρκία, που λένε την αλήθεια ως έχει για τον έναν ή τον άλλον λόγο.

Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, πολιτικού επιστήμονα και καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Γης (Newfoundland) στον Καναδά, όπου ζει αυτοεξόριστος τα τελευταία χρόνια, διωκόμενος από την κυβέρνηση Ερντογάν για φερόμενες σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν.

Παλαιότερα ο Τσαμάν δίδασκε και στις ακαδημίες πολέμου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και έχει άμεση γνώση των εσωτερικών ισορροπιών στην χώρα.

«Βυζαντινοί Eλληνορωμαίοι και Αρμένιοι που υπέστησαν γλωσσική και θρησκευτική αφομοίωση ζουν στα γονίδια της συντριπτικής πλειοψηφίας των τουρκόφωνων και χανεφιτών ανθρώπων. Αλλά αυτοί οι καημένοι πιστεύουν ακόμη ότι το πρόσωπο που βλέπουν στον καθρέφτη είναι Τούρκος της κεντρικής Ασίας», έγραψε απαντώντας σε σχετικό σχόλιο στο Twitter!!!

Άραγε βγαίνουν τυχαία αυτά τα ιστορικά δεδομένα ή αναμένονται, μετά τις εκλογές, εξελίξεις με τους εθνοτικούς πληθυσμούς που απαρτίζουν την γείτονα;;;

«Χρειαζόμαστε μια πολιτιστική επανάσταση», είναι κάποια από τα σχόλια που συνοδεύουν το σχόλιο του καθηγητή στο Twitter.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αξιοσημείωτο είναι πως ακόμα και ο προπάππος του τούρκου ηγέτη, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου που πολεμούσε τους Τούρκους.

Μάλιστα, το επώνυμο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Στο φορολογικό βιβλίο τους, στο πλαίσιο «εθνική καταγωγή», ήταν γραμμένη η λέξη «εξισλαμισθείς» και εκεί που ήταν το ονοματεπώνυμο, το νέο ισλαμικό όνομα.

Το 1934, η οικογένεια του Ερντογάν, άλλαξε όνομα, καθώς το επίθετο «Bakat», εθεωρείτο βρισιά, διότι με αυτή την λέξη αποκαλούνταν όλοι οι Έλληνες! Η εν λόγω λέξη στον Πόντο σήμαινε «Έλληνας αποστάτης που πολεμούσε τον τουρκικό ζυγό».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί