Η ελληνική καταγωγή του Ερντογάν!!! Ποιό ήταν το επώνυμό του και ΓΙΑΤΙ το άλλαξε

Ραγδαίες οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του στην ηγεσία της Τουρκίας...

Ιδιαίτερα σοβαρά φαίνεται πως είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό, ακυρώνει επ’ αόριστον όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του, μετά από συστάσεις των γιατρών του.

Το τι μέλλει γενέσθαι με τον Τούρκο ηγέτη μένει να φανεί!

Ποιος είναι όμως ο Ερντογάν;;;

Το ό,τι κατάγεται από τους Έλληνες μοιάζει σίγουρο και έχει σχεδόν αποδειχθεί, αν και ο ίδιος ο τούρκος ηγέτης το αρνείται μετά βδελυγμίας σαν καλός γενίτσαρος.

Κάποτε, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για την εθνική του καταγωγή, είχε δηλώσει:

«Είχα ρωτήσει τον πατέρα μου αν είμαστε Λαζοί (ζούσαν στις παραθαλάσσιες περιοχές του Εύξεινου Πόντου) ή Τούρκοι. Ο παππούς τότε μου είχε πει πως, όταν πεθάνουμε και πάμε στον άλλον κόσμο, θα μας ρωτήσουν «ποια είναι η θρησκεία σου και όχι ποια είναι εθνική σου καταγωγή».

Το 2010, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε κάνει νύξη με τον πιο απαξιωτικό τρόπο στην ελληνική του καταγωγή!!! Όταν είπε την λέξη Έλληνας (Rum) την συνόδευσε με την λέξη διάβολος- şeytan.

Τούρκοι ερευνητές, οι οποίοι ίσως είχαν και πολιτικά κίνητρα, ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου, Rize, όπως την λένε οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι άλλαξαν όλες τις ονομασίες στον Πόντο από ελληνικά σε τούρκικα. Ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε την περιοχή, εξισλαμίζοντας δια της βίας τους Έλληνες, έβγαλε το σχετικό φιρμάνι.

Σε περιοδεία του στην περιοχή της Ριζούντας, λοιπόν, ο Ερντογάν, επισκέφθηκε και το χωριό καταγωγής των γονιών του, την Ποταμιά.

Τότε, στην πλατεία του χωριού είχε σηκωθεί ένα τεράστιο πανό με την φράση «Potamya Hos Geldiginiz», τουτέστιν: η Ποταμιά σας καλωσορίζει.

Όταν έφτασε εκεί ο Ερντογάν χόρεψε με τους συγχωριανούς του ποντιακά. Εκείνοι είχαν βάλει τις ποντιακές παραδοσιακές στολές!

Στην ομιλία του ο Ερντογάν, κατά έναν περίεργο τρόπο, χρησιμοποίησε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ όνομα Ποταμιά για να αναφερθεί στο χωριό του και όχι το τούρκικο (Guneysu, νερό του νότου).

Αυτό που ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν είναι πως ο προπαππούς του τούρκου ηγέτη, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου που πολεμούσε τους Τούρκους.

Μάλιστα, το επώνυμο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Στο φορολογικό βιβλίο τους, στο πλαίσιο «εθνική καταγωγή», ήταν γραμμένη η λέξη «εξισλαμισθείς» και εκεί που ήταν το ονοματεπώνυμο, το νέο ισλαμικό όνομα.

Το 1934, η οικογένεια του Ερντογάν, άλλαξε όνομα, καθώς το επίθετο «Bakat», εθεωρείτο βρισιά, διότι με αυτή την λέξη αποκαλούνταν όλοι οι Έλληνες! Η εν λόγω λέξη στον Πόντο σήμαινε «Έλληνας αποστάτης που πολεμούσε τον τουρκικό ζυγό».

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί