«ΒΟΜΒΑ» Λοβέρδου: Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου, να το κάνει και η Τουρκία στις περιοχές της

Τι δήλωσε...

Βόμβα για το ενδεχόμενο αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών έριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κλείνοντας την παρέμβασή του και ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και Ολλανδοί βουλευτές, αναφέρθηκε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από την μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…»

Ο κ. Λοβέρδος μετά την παρέμβαση του αποχώρησε από την αίθουσα και αφού ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τους Ολλανδούς βουλευτές, πήρε τον λόγο μόνο ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η τοποθέτησή του.

Ο βουλευτής της ΝΔ μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο κ. Λοβέρδος με όσα είπε ουσιαστικά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει μια τέτοια λύση, όμως κάτι τέτοιο είναι βέβαιο πως δεν εκφράζει την κυβέρνηση: «Το πρόβλημα με τα νησιά δεν είναι τεχνικό ούτε πρόβλημα μείωσης εξοπλισμών. Είναι εξόχως πολιτικό για τρεις βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας που βασίζεται στο casus belli, o δεύτερος το απαράδεκτο θεώρημα της “γαλάζιας πατρίδας” και ο τρίτος η προκλητική και αναθεωρητική της θέση ότι “δεν χωράει στα σύνορά της”».

eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί