• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ σε Ερντογάν – Οι ΕΞΙ «καθαρές λέξεις» του Μητσοτάκη (vid)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ σε Ερντογάν – Οι ΕΞΙ «καθαρές λέξεις» του Μητσοτάκη (vid)

Ξεκάθαρη η Αθήνα μπροστά μάλιστα σε αξιωματούχο του Πεκίνου...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα-τελεσίγραφο στην Τουρκία πως ο όποιος διάλογος θα ξεκινήσει, ΜΟΝΟ αν σταματήσει τις προκλήσεις και μαζέψει τον Στόλο της άνωθεν της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας, όπου κάνει απόπειρα ερευνών, καθώς ο Ελληνικός Στόλος παρακολουθεί τα πάντα.

Λίγες ώρες μετά την εξωφρενική κίνηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ να προεξοφλήσει διάλογο μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας (ΕΔΩ), προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε την στάση της κυβέρνησης, έναντι των προκλήσεων της Άγκυρας, μπροστά μάλιστα στον Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίναςν Γιάνγκ Γιετσί, με τον οποίο συναντήθηκε.

«Από τις πολλές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν συγκρατώ μια, με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές» είπε κατά την συνάντησή του με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά διεθνή πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση και μόνη μας πυξίδα μπορεί να είναι το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, εγκάλεσε την Τουρκία για ρητορική που διαστρέφει την ιστορία και αλλοιώνει την γεωγραφία, υπονομεύοντας την νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη θα επιδώσει στον γ.γ. του ΟΗΕ επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού όπου τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας και οι απειλές που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.