Τούρκος ΥΠΑΜ: «Ο διάλογος με την Ελλάδα αρχίζει από την ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των νησιών»

Τι να συζητήσει με αυτούς η όποια ελληνική κυβέρνηση;;;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», δήλωσε ότι ο διάλογος με την Ελλάδα ενδιαφέρει την Τουρκία, η οποία δεν έχει κακές προθέσεις απέναντι στη χώρα μας.

«Μας ενδιαφέρει ο διάλογος με την Ελλάδα. Δεν έχουμε κακές προθέσεις. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Περιμένουμε μια λογική προσέγγιση από λογικούς ανθρώπους. Τους λέμε να συναντηθούμε. Η άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ δεν στοχεύει κανέναν. Το εξηγήσαμε αυτό. Είπαμε ότι μπορούμε να μειώσουμε τις γεωτρήσεις».

Tα παραπάνω δήλωσε επίσης ο τούρκος υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια επανέλαβε τη γνωστή ρητορική περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, υπογραμμίζοντας ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος με την Ελλάδα.

«Ο διάλογος με την Ελλάδα ξεκινά από την αποστρατικοποίηση. HΕλλάδα εξόπλισε 16 από τα 23 νησιά, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Αυτό είναι παραβίαση… Λένε, ‘ας μην το συζητάμε αυτό.’ Γιατί; Για να υπάρξει συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, πρέπει να ξεκινήσουμε από εδώ. Με αυτή την εξοπλιστική προσπάθεια, η Ελλάδα βαρύνεται με σοβαρό κόστος. Ο λαός της γείτονος Ελλάδας υφίσταται το οικονομικό βάρος μιας τέτοιας εξωφρενικής εξοπλιστικής προσπάθειας»

(φωτο:screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί