Τούρκος απόστρατος: Αν υπάρξει μάχη με την Ελλάδα, αυτή θα είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Αν ποτέ το όποιο ελεγχόμενο «θερμό επεισόδιο» ξεφύγει...

Ο απόστρατος αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς κάνει λόγο για την σημασία της αεροπορικής υπεροχής που «πρέπει να έχει η Τουρκία» και υπογραμμίζει πως η όποια ελληνοτουρκική μάχη (σ.σ. σε αυτή ανήκει και ένα ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο;;;) θα σημάνει ολοκληρωτικό πόλεμο!

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Χωρίς διασφάλιση της αεροπορικής υπεροχής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση. Ακόμη και αν γίνει θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες. Αυτές τις απώλειες πρέπει πάντοτε να τις υπολογίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε πώς πρέπει να έχουμε αεροπορική υπεροχή

(…)

Θα σας πω μία ιστορία για τα Ίμια!
Ήμουν μέσα στα γεγονότα. Ήμουν επικεφαλής του σχεδίου δράσης στα Ίμια!
Καταρχήν οι αεροπορικές δυνάμεις εντός 12 ωρών πέρασαν σε κατάσταση πολέμου. Ακολούθως το Ναυτικό σε δύο μέρες. Σε επτά μέρες πέρασε σε κατάσταση πολέμου ο στρατός ξηράς. Και μετά εμείς βγάλαμε μία μονάδα στη βραχονησίδα Ίμια. Έτσι ώστε αν κατά οποιονδήποτε τρόπο επενέβαιναν κατά των ναυτικών μας, ήταν ολοκληρωμένες οι ετοιμασίες μας για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Και για αυτό το λόγο αν καθοιονδήποτε τρόπο δεχόταν πυρά η μονάδα μας εκεί, 12 αεροσκάφη περίμεναν ήδη στον αέρα. Κάτι ανάλογο συνέβη και το 1994 όταν υπήρχε το ενδεχόμενο επέκτασης στα 12 μίλια. Τότε η Ελλάδα είχε κάνει ένα συνέδριο το Νοέμβριο σχετικά με το δίκαιο της θάλασσας. Όταν λοιπόν είχε δηλώσει η Ελλάδα ότι θα επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα, τότε οι αεροπορικές μας δυνάμεις όπως και όλες μας οι δυνάμεις ήταν σε κατάσταση πολέμου.

Αφού καταστούν οι δυνάμεις σε μία κατάσταση πολέμου, δεν συμβαίνει κανένα περιστατικό μεμονωμένης σύρραξης, αλλά γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος. Γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος. Και αυτό είναι κάτι που οφείλει να το ξέρει το έθνος μας. Αν υπάρξει οποιαδήποτε μάχη με την Ελλάδα αυτό θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος».

Με πληροφορίες από Τουρκικά Νέα, photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί