Τουρκία: «Να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου»

Το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε πως «δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν τη στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου».

Και παράλληλα με την ελληνική μεταφορά από τα νησιά των ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1, η τουρκική πλευρά δείχνει ότι προχωρά ταχέως στο να θέσει σε υπηρεσία το LHD Anadolu καθώς μετά τα αμφίβια τεθωρακισμένα, και τι δοκιμές προσνήωσης ελικοπτέρων έχουν ήδη ναυπηγηθεί δύο από τα 4 σκάφη LCM που θα κάνουν εύκολη την μεταφορά υλικού και αρμάτων από το ελικοπτεροφόρο στην περιοχή της απόβασης.

Την ίδια στιγμή υπογραμμίστηκε για ακόμη μια φορά η θέση ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη τρομοκρατικών οργανώσεων, κάτι που συνιστά προειδοποίηση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων στη Συρία. Οι εν λόγω ενέργειες έχουν προκαλέσει την καταδίκη της Δύσης και την ενόχληση της Μόσχας που καλεί την Άγκυρα σε αποφυγή των εξωτερικών παρεμβάσεων.

EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί