• Αρχική
  • Άρθρα
  • Την ίδια ώρα σε Ελλάδα και Τουρκία! Τα ΜΜΕ ορίζουν τα γεγονότα, ΒΙΝΤΕΟ

Την ίδια ώρα σε Ελλάδα και Τουρκία! Τα ΜΜΕ ορίζουν τα γεγονότα, ΒΙΝΤΕΟ

Οι διαστάσεις που δίνονται...

Οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί δήθεν παρενόχλησης του πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά αεροσκάφη είναι αυτή την στιγμή πρώτο θέμα στην τουρκική επικαιρότητα, με την Άγκυρα να δίνει διαστάσεις επεισοδίου στο περιστατικό.

Χαρακτηριστικό είναι πως, ενώ στην Ελλάδα πρώτο θέμα είναι οι υποθέσεις κακοποίησης στο θέατρο, στην Τουρκία παίζουν συνεχώς από το πρωί το υποτιθέμενο περιστατικό με το Τσεσμέ, το οποίο πλέει σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου πάνω από την δυνητική Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Όπως διαβάσατε πριν οι πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), υπογραμμίζουν πως στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη, σήμερα, άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) από τις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX και αρνούνται τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Στην συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν στις 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα στις 14:40.Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES.

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγίου Ευστρατίου- Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του, δυτικά της Λήμνου. Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

Οι Τούρκοι δημιουργούν ξεκάθαρα πολεμικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας τους, την ώρα που η ελληνική κοινή γνώμη απασχολείται με τις υποθέσεις παιδεραστίας στον χώρο του θεάματος.

Επομένως, κάποιος μπορεί να σκεφτεί προς τα πού και γιατί κατευθύνονται οι δύο λαοί…

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: