• Αρχική
  • Άρθρα
  • Την αφοσίωση της Ελλάδας κατά της Ρωσίας θέλει το Βαθύ Κράτος! Η επικοινωνία Μπάιντεν-Μητσοτάκη, vid

Την αφοσίωση της Ελλάδας κατά της Ρωσίας θέλει το Βαθύ Κράτος! Η επικοινωνία Μπάιντεν-Μητσοτάκη, vid

Ξεκάθαρο μήνυμα μαζί με βαρύγδουπα λόγια...

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν επαναβεβαίωσαν τον… στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ για την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αργά χθες το βράδυ.

Το Βαθύ Κράτος των διεθνιστών τστις ΗΠΑ επιθυμεί την πλήρη αφοσίωση της Αθήνας στις στρατηγικές κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ με στόχο την Ρωσία.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, με ενεργή δράση για την ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων υπογραμμίζοντας την σημασία της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, με αιχμή τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στην Σούδα.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Μπάιντεν για την εκλογή του εκφράζοντας την ετοιμότητα της Ελλάδας για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στα διεθνή φόρα, με στόχο την προάσπιση των κοινών αξιών των δύο χωρών, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της υποτιθέμενης Κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνομιλία των δύο ηγετών, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Υπογράμμισε, δε, ότι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών γιορτάζει σήμερα τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ως επιστέγασμα της ιστορικής… φιλίας μεταξύ των δύο εθνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τις ευχές του και υπογράμμισε τη σημασία τους για το σύνολο του Ελληνισμού.

Άλλωστε στο χθεσινό μήνυμά του ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα έχει ενταχθεί στον αγώνα για τα «παγκόσμια δικαιώματα» (βλ. διεθνιστική παγκοσμιοποίηση).