ΘΛΙΨΗ! Πέθανε ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα που ΕΔΙΝΕ ΜΑΧΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, vid

Ένας ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός δημοσιογράφος της Ξάνθης, ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα, γνωστός και ως Σέμπα, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην ανάδειξη θεμάτων σχετικά με τους Πομάκους και συμμετείχε σε συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις προωθώντας τα ήθη και τα έθιμα των Πομάκων.

Όπως έγινε γνωστό ο μόλις 42 ετών δημοσιογράφος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην Καβάλα, μετά από εγκεφαλικό, όπου και τελικά υπέκυψε την Τρίτη.

Ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα ήταν ένας πραγματικός πατριώτης που σε όλη τη σταδιοδρομία του πάλεψε ενάντια στον ύπουλο εκτουρκισμό της Θράκης και αγωνίστηκε για την ανάδειξη της ελληνικότητας των Πομάκων. Δήλωνε πάντα υπερήφανος που είναι Έλληνας. Μια σπουδαία προσωπικότητα που εργάστηκε σεμνά για την προστασία των δικαιωμάτων τους και την ανάδειξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Όπως έγραφε ο ίδιος πριν έναν χρόνο: «Δεν έχω κάνει σπουδαία πράγματα στη ζωή μου. Είμαι όμως υπερήφανος που και εγώ (όχι μόνο εγώ) βοήθησα με ομιλίες, άρθρα και συνεντεύξεις μου, να μάθει σχεδόν όλη η Ελλάδα για τους Έλληνες Πομάκους της Θράκης, για την εδώ και δεκαετίες απόπειρα εκτουρκισμού τους και για τα εγκληματικά λάθη του Ελληνικού κράτους στη Θράκη».

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί