Απάντηση στους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί εκπαίδευσης τρομοκρατών επί ελληνικού εδάφους έδωσε χθες με γραπτή ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Συγκεκριμένα, με αφορμή ανάρτηση το βράδυ της Τετάρτης στο Twitter του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επανέφερε στο προσκήνιο σενάρια σύμφωνα με τα οποία τρομοκράτες του PKK εκπαιδεύονται στον καταυλισμό Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του: «H Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει επιτέλους τη συνεχή επανάληψη μυθευμάτων. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν βάσεις τρομοκρατών. Αυτό είναι γνωστό και παραδεκτό από όλους, και ο υπουργός Σοϊλού θα έπρεπε να το αποδέχεται και να μην καταφεύγει σε φανταστικά σενάρια. Αυτή την υποχρέωση έχει για αποκατάσταση της αλήθειας ως υπουργός χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ».
Στην ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ με την Ελλάδα. Αυτό είναι το μαζί; Εκπαίδευση τρομοκρατών PKK/PYD στο Στρατόπεδο Λαυρίου. Προστασία στην τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν. Παρά τα όσα λέμε, υπάρχει επιμονή. Και γείτονες. Και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και υποστηρικτής της τρομοκρατίας. Ομορφη Δύση». Ο κ. Σοϊλού είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα και τον περασμένο Φεβρουάριο. «Το PKK προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή που θα μεταφέρει τρομοκράτες από την Ελλάδα στο Ιράκ», είχε αναφέρει τότε, επικαλούμενος πληροφορίες από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.
kathimerini/ photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός σήμερα: Πέφτει η θερμοκρασία – Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους 8 μποφόρ
- Έλαμψε η Μελάνια Τραμπ με εντυπωσιακό κίτρινο φόρεμα! Γιατί δίχασε το διαδίκτυο, vid
- Στη Βουλή το ν/σ για αγορά της 4ης φρεγάτας FDI
- Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- “Είσαι τόσο όμορφη!” – Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθουσιάστηκε με την Κέιτ Μίντλετον, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου
- Γάζα: Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί να τερματιστεί η υποστήριξη κρατών και εταιρειών στο «σύστημα απαρτχάιντ» και στη «γενοκτονία»
- Γάζα: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφανθεί εκ νέου για σχέδιο που αφορά την κατάσταση στην περιοχή
- Ακόμα ένα δυστύχημα με νεκρό και τρεις τραυματίες στην Αθήνα
- Προελάσεις σε όλα τα μέτωπα για τους Ρώσους! Τι είπε ο Γκεράσιμοφ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
