Υπουργός Ερντογάν: Προσπαθούμε να μην συγκρουστούμε με την Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει εισέλθει στην προεκλογική ρητορική ορισμένων υπουργών ή ΜΜΕ που προσβλέπουν στην εθνικιστική ψήφο στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξή του στο TVNet (κανάλι της Γενί Σαφάκ) υποστήριξε ότι:

«Η Αμερική έχει έναν μαργράβο (σ.σ. Markgraf -γερμανικός τίτλος που αποδιδόταν στους έχοντες δικαίωμα κατοχής γης συνοριοφύλακες της αυτοκρατορίας) στην ανατολική Μεσόγειο: την Ελλάδα. Και προσπαθούμε να μην συγκρουστούμε.

Το ζήτημα του Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν είναι επίσης σημαντικό. Η στάση της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική. Ένα άλλο θέμα είναι η μετατροπή των Κλειστών Βαρωσίων σε Ανοιχτά Βαρώσια. -Η Τουρκία θεμελίωσε τη “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ποιους αντιμετωπίζουμε στα Βαλκάνια; Την Αμερική. Στην Αφρική; Τη Γαλλία. Αντιμετωπίζουμε την Αγγλία στη Μέση Ανατολή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που δίνει, δεν είναι χώρα που λαμβάνει. Γι’ αυτό τους τρομάζει η πολιτική της Τουρκίας. Δίνοντας UAV και UCAV σε χώρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, η Τουρκία έβαλε φρένο στις επιχειρήσεις τους.

Η Τουρκία φροντίζει να ενεργεί με αρχές δικαίου και ηθικής. Η επιρροή της Αμερικής στα Βαλκάνια είναι η δομή που επηρεάζει την Τουρκία. Τα αδέρφια μας στα Βαλκάνια λένε ότι η Τουρκία είναι πιο μεγάλη από την Τουρκία. Λένε ότι αν κερδίσει ο Ερντογάν, τότε κερδίζουμε και εμείς».

(απεμπε photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί