«Ξεσπάθωσε» ο Ερντογάν: «Η Κρήτη και τα νησιά ΔΕΝ έχουν υφαλοκρηπίδα»

Δηλώσεις-προοίμιο για τα όσα έρχονται στο Αιγαίο.

«Απασφάλισε» ο Ερντογάν για άλλη μία φορά κατά της Ελλάδας, λίγες μόνο ώρες μετά την Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα προκλητικό παραλήρημα έσπευσε να προαναγγείλει συντονισμένες ενέργειες Τουρκίας-Λιβύης στον νότο του ελληνισμού, βασισμένες στο παράνομο μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών.

Ξεπερνώντας τα όρια, ο «σουλτάνος» ,μιλώντας σε δημοσιογράφους και συνεργάτες του, είπε ευθέως πως η Κρήτη και τα λοιπά ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα!

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες.

Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα»

Εμπλέκοντας μάλιστα και την Ιταλία στα μεγαλειώδη σχέδια των Τούρκων στην Αν.Μεσόγειο, ο «σουλτάνος» αποκάλυψε πως η Ρώμη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για κοινές γεωτρήσεις!

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, θα μπορούμε να κάνουμε γεωτρήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

.

Η επίθεση στον Κ.Μητσοτάκη

Από τα λεγόμενα του Ρ.Τ.Ερντογάν στους δημοσιογράφους δεν έλειψαν και οι αναφορές στην επίσκεψη του Στρατάρχη Χαφτάρ στην Ελλάδα, με τον Τούρκο πρόεδρο να επισημαίνει:

«Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει τον. Απόψε (χθες το βράδυ) ένας ηγέτης που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε “ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι”.

Κι εγώ τους είπα “Τι πράγμα είναι αυτό … Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες;”, του είπα. Επίσης του είπα “πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε”. Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί