Τσαβούσογλου για ελληνοτουρκικά: «Πολλά προβλήματα δεν μπορούμε να τα επιλύσουμε»

Θέση για το...θετικό κλίμα των τελευταίων δύο μηνών στα ελληνοτουρκικά πήρε η Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα για τα οποία οι δυο χώρες δεν μπορούν να συμφωνήσουν:

«Πετύχαμε ένα θετικό κλίμα με την Ελλάδα. Για να είναι μόνιμη η θετική ατμόσφαιρα, θα πρέπει να αποφεύγονται βήματα που αυξάνουν την ένταση. Υπάρχουν προβλήματα πολλών ετών που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, να συμβιβάσουμε ή να επιλύσουμε. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ειλικρινές περιβάλλον εργασίας για την επίλυσή τους. Αυτές οι διαβουλεύσεις θα πρέπει τώρα να είναι προσανατολισμένες στα αποτελέσματα

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν. Είναι απαραίτητο να εργαστούμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το άλλο θέμα βέβαια είναι το Κυπριακό. Είναι πάντα αιτία έντασης τόσο η έλλειψη της δίκαιης κατανομής του πλούτου των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, η έλλειψη της δίκαιης κατανομής των εσόδων αυτού του πλούτου, όσο και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί κατά καιρούς αλλά και η παραχώρηση αδειών ερευνών όπως και η αποτυχία εύρεσης μόνιμης λύσης στην Κύπρο».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί