• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τούρκος ΥΠΑΜ για “Oruc Reis”: «Καμία παρέμβαση στα πλοία μας δεν θα μείνει αναπάντητη»

Τούρκος ΥΠΑΜ για “Oruc Reis”: «Καμία παρέμβαση στα πλοία μας δεν θα μείνει αναπάντητη»

Δηλώσεις που έρχονται μερικές ώρες μετά το επεισόδιο ανάμεσα στις φρεγάτες "ΛΗΜΝΟΣ" και "Kemal Reic".

Πιο συγκεκριμένα, ο υπ. Άμυνας της Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu, διεμήνυσε πως: «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας από τώρα και στο εξής θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, και είμαστε σε θέση να το πράξουμε».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα τουρκικά πλοία που το συνοδεύουν, ενώ βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Τούρκος υπ. Άμυνας σημείωσε πως: «οποιαδήποτε παρέμβαση στα πλοία μας δεν θα παραμείνει αναπάντητη».


Μάλιστα, στο ίδιο ύφος, συνέχισε λέγοντας πως: «θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε πολύ αποφασισμένοι για αυτό το ζήτημα».

Επίσης, ο κ. Ακάρ μίλησε και για την τοποθέτηση του Εμανουέλ Μακρόν που ζήτησε τον τερματισμό των μονομερών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η ανακοίνωση ενός συμμάχου, που δεν σχετίζεται με την περιοχή, ότι θα ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

(sputniknews – φωτο:screenshot)