Τούρκοι: Αν βομβαρδίσουμε τη Λάρισα τότε τι θα τα κάνουν οι Έλληνες τα F-35;; vid

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα μαχητικά που θα αποκτήσουν Τουρκία και Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ απασχολεί τις τελευταίες ημέρες η απόφαση του…«Μπαϊντενόπουλου» να στείλει δεκάδες μαχητικά F-16 στην τουρκική Π.Α.

Πολλοί δημοσιογράφοι και αναλυτές της γείτονος δεν παραβλέπουν το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση των ιδιαίτερα κοστοβόρων μαχητικών F-35, που μέχρι στιγμής έχουν βγάλει πάρα πολλά και διαφορετικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό ΗΑBERTURK συζητήθηκε ποιό από τα δύο αεροσκάφη είναι καλύτερο και επομένως ποιά πλευρά θα έχει θεωρητικά το «πάνω χέρι» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Όπως ελέχθη, η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, ωστόσο από τον πρώην επικεφαλής του τμήματος Πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, (και επομένως όχι από κάποιον “τυχαίο” Τούρκο), ειπώθηκαν τα εξής πολύ σοβαρά:

«Καλά τα λέτε, όμως ο πόλεμος δεν είναι τόσο απλό θέμα. Να σας εξηγήσω. Ας υποθέσουμε πως οι Ελληνες παρέλαβαν τα F-35 και τα μετέφεραν στην βάση της Λάρισας. Κι εσείς πάτε και προκαλείτε πλήγμα στον διάδρομο απογείωσης της Λάρισας. Ε τότε τι θα τα κάνει η Ελλάδα τα F-35;

Τα F-35 είναι σαν ρομπότ. Ουσιαστικά μπροστά σας δεν έχετε μόνο ένα αεροσκάφος αλλά ένα ρομπότ που έχει διασὐνδεση με άλλα ρομπότ. Δηλαδή όταν ερθετε αντιμέτωπο με το F-35 δεν έχετε απέναντι σας μόνο αυτό το αεροσκάφος αλλά όλα τα αεροσκάφη που επικοινωνουν και είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και τα F-35 και τα υπόλοιπα. Δηλαδή στην πραγματικότητα απέναντι σας δεν έχετε μόνο ένα F-35 αλλά εκατοντάδες αεροσκάφη».

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί