Τουρκικός τύπος: Τον Μάιο ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τουρκία

Tη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου θα ταξιδέψει στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η Milliyet.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι δεν μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το πρόγραμμά του πρωθυπουργού, αλλά πέρα από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και το Γκιόρεμε, μια περιοχή στην Καππαδοκία που ονομαζόταν Ματιανή κατά τη Βυζαντινή περίοδο και μετονομάστηκε το 1928 σε Γκιόρεμε, μια παραφθορά της αρχαιοελληνικής ονομασίας Κόραμα.


Ο συντάκτης του άρθρου, Οζάι Σεντίρ, αναφέρει ότι «παρά τις πολιτικά υποκινούμενες προκλήσεις στην Ελλάδα» η διαδικασία διαλόγου Αθήνας-Άγκυρας βαίνει καλώς κι ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης έδειξε την αποφασιστικότητά του για ειρήνη τηλεφωνώντας [στις 26 Φεβρουαρίου] στον Πρόεδρο Ερντογάν και συγχαίροντας τον για τα γενέθλιά του.

Αυτό το τηλεφώνημα ήταν ένα μήνυμα που έδωσε ο Μητσοτάκης όχι μόνο στον Πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και σε όσους προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο προς την ειρήνη», σημειώνει το δημοσίευμα.

(iefimerida – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί