Τουρκία: “Σύγκρουση” του στρατεύματος με την αξιωματική αντιπολίτευση

Στη ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τη Λιβύη αναφέρονται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις, με φόντο και το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η Haberturk έχει τίτλο «Ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας προς τη Λιβύη», ενώ η Sozcu «Η Ελλάδα έδωσε ρηματική διακοίνωση στην πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνας».

Τα σχέδια για το ελικοπτεροφόρο Anadolu


Αναλύσεις και συζητήσεις φέρνει το πού μπορεί και πού πρέπει να ταξιδέψει το ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας, Anadolu. Αναλυτές σχολίασαν πως «θα πρέπει να πλέει νότια της Κρήτης ή μεταξύ Ρόδου και Κρήτης – Έτσι θα εμποδίσουμε την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Ο στρατηγικός αναλυτής του κέντρου ερευνών ASAM, Εράι Γκιουτσουλέρ, δήλωσε: «To Αnadolu φυσικά μπορεί να βρεθεί και στο Αιγαίο όμως εγώ ως στρατιωτικός δεν θα το χρησιμοποιούσα εκεί, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των ελληνικών νησιών είναι κοντινές. Αντιθέτως είναι καλύτερα να πλέει νότια της Κρήτης για να μπορεί να επέμβει σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Αφρική.

Ξέρουμε πως το επόμενο ύπουλο και πονηρό βήμα της Ελλάδας θα είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης. Αν τα επεκτείνουν ανατολικά και βόρεια του νησιού, τότε η περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης μετατρέπεται σε περιοχή ελληνικών χωρικών υδάτων. Αν λοιοόν πλεύσει το Anadolu. στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Κρήτη τότε η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη για τα 12 μίλια».

Κιλιτσντάρογλου: Σαπίλα…


Τα χειροκροτήματα των Τούρκων στρατηγών στον Ερντογάν προκάλεσαν κρίση του στρατεύματος με την αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Την σαπίλα που έχει προκαλέσει στο κράτος, την ζήσαμε και χθες. Είδαμε τους επιτελείς του στρατού να χειροκροτούν τα ψέματα και τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον μου.

Ο Κιλιτσντάρογλου απάντησε: «Tο στράτευμα να ξέρει τα όρια του. Η πολιτική δεν είναι δουλειά των στρατιωτικών».

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «H πολιτική δεν είναι δουλειά των στρατιωτικών. Όλοι θα ξέρουν τα όρια τους. Όλοι θα καταλάβουν το τι σημαίνει η θέση που έχει αναλάβει. Αν οι στρατιωτικοί θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική ας βγάλουν τη στολή, να πάνε δίπλα στο Ερντογάν».

(skai – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί