Τουρκία: Αν τα νησιά δεν αποστρατιωτικοποιηθούν θα κάνουμε αυτό που πρέπει – 1000χλμ η εμβέλεια του νέου μας πυραύλου

Τις τουρκικές θέσεις για τα νησιά επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο δήλωσε ότι «η ελληνική κυριαρχία στα νησιά ισχύει αν αποστρατιωτικοποιηθούν».

«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει αν δεν σταματήσει η παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Η δήλωση Τσαβούσογλου έχει ως εξής: «Για πρώτη φορά στην κυβέρνησή μας αναφέραμε την παραβίαση αυτών των νησιών, των αποστρατικοποιημένων νησιών, από την Ελλάδα στις επιστολές που στείλαμε στον ΟΗΕ και για πρώτη φορά το συνδέσαμε με την κυριαρχία τους. Αυτό κάναμε. Δεν έχει γίνει από το 1960 μέχρι σήμερα. Λέμε ‘στείλαμε 3 επιστολές στον ΟΗΕ’. Τώρα το συνδέουμε με την κυριαρχία και λέμε: ‘Αν η Ελλάδα δεν σταματήσει αυτή την παραβίαση, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται». Στηρίξτε μας. Στείλαμε 3 επιστολές’».


Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι απειλές εναντίον της Ελλάδας με αιχμή τον Tayfun.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πύραυλος Tayfun έχει εμβέλεια 1.000 χιλιόμετρα και συνεχίζουν τις απειλές σε βάρος της Ελλάδα, παρουσιάζοντας και χάρτες που δείχνουν σημεία, τα οποία ισχυρίζονται ότι μπορούν να πλήουν στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Εράι Γκιουτσλουέρ, δήλωσε:

«Η πραγματική εμβέλεια του πυραύλου Tayfun δεν είναι τα 561 χιλιόμετρα. Είναι 1.000 χιλιόμετρα αυτό θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά εγώ σας το απκαλύπτω».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί λέγεται ότι η εμβέλεια είναι 561 χλμ ο καθηγητής απαντά: «Κοιτάξτε να δείτε, στα 561 χιλιόμετρα έπληξε στόχο η εμβέλειά του, όμως είναι μεγαλύτερο. Όμως, να σας αποκαλύψω κάτι. Στις 17 Οκτωβρίου ο αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκε τη Χίο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2.800 μέτρων στις δικές μας ακτές κοντά στο Καράμπουρουν.

Δηλαδή όταν εμείς εκτοξεύασαμε τον Tayfun, o Έλληνας αρχηγός είχε κουνήσει το δάχτυλο και είχε στοχοποιήσει την Τουρκία. Δήλωσαν πως θα πάρουν 20 F-35 κτλ. Αλήθεια; Τότε ορίστε Tayfun».

(skai – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί